Premier League - Ibrahimovic megtanított egy fontos leckét Lukakunak
Ibrahimovic megtanított egy fontos leckét Lukakunak
Fotó: Europress/AFP

Ibrahimovic megtanított egy fontos leckét Lukakunak


2019/03/22 19:22
Romelu Lukaku egy interjúban elismerte, nagy hatással volt rá Zlatan Ibrahimovic, amikor csapattársak voltak a Manchester Unitednél, a közös munka ugyanis pozitívan hatott a futballhoz való hozzáállására.

2017 nyarán nagy szüksége volt a Manchester Unitednek egy gólerős támadóra, mivel az előző idényben remeklő Zlatan Ibrahimovic súlyos térdsérülést szenvedett, mellette pedig csak fiatalok álltak José Mourinho rendelkezésére. A klub választása az Everton szintjét szép lassan meghaladó Lukakura esett, akiért 75 millió fontot fizettek.

Első manchesteri idénye nem csak a BL-szereplés lehetősége vagy a bajnoki ezüst miatt sikeredett különlegesre, de Ibrahimovic miatt is, aki annak ellenére mély benyomást tudott tenni Lukakura, hogy nagyon kevés ideig voltak csapattársak, annak nagy részében Ibra a rehabilitációval volt elfoglalva, együtt pedig alig játszottak.

"Mindent nagy dolognak tartottam, amit megtanulhattam tőle. Kezdve az Internél, a Milannál, a Barcelonánál vagy az Ajaxnál eltöltött időszakából származó sztoriktól, egészen odáig, hogy egy pályán dolgozhattam vele, így testközelből megtapasztaltam, milyen versenyszellem munkálkodik benne" - magyarázta a támadó.

"Mivel mind a ketten csatárok vagyunk, sosem kerültünk ugyanabba a csapatba. Az egyik edzésen belekeveredtünk egy párharcba, ő pedig mindent beleadott ellenem. Ekkor jöttem rá, hogy milyen versenyszellem van benne, és hogy harcolni akar a helyéért" - fogalmazott Lukaku, aki saját bevallása szerint sokat tanult riválisától.

"Ezért tudott megváltoztatni. Rájöttem bizonyos dolgokra, megtanultam például a koncentráció, a kemény munka és a játék élvezetének fontosságát. Mert közben ő egy olyan játékos, akivel lehet szórakozni is, a személyisége pozitívan hatott az öltözőre" - folytatta a belga válogatott játékos.

Ibrahimovic végül nem töltötte ki szerződését Manchesterben, mivel szezon közben elfogadta a Los Angeles Galaxy ajánlatát. Amerikában 36 évesen is magas szinten teljesített, 27 mérkőzésen 22 gólig és hat gólpasszig jutott első MLS-es idényében, a Galaxy pedig egyetlen ponttal maradt le a rájátszásról. 

via goal.com

Hozzászólások