Premier League - Neville profiként csalódott Tévezben, az ügynök viszont a szakértőt vádolja szakmaiatlansággal
Neville profiként csalódott Tévezben, az ügynök viszont a szakértőt vádolja szakmaiatlansággal
Fotó: Europress/AFP

Neville profiként csalódott Tévezben, az ügynök viszont a szakértőt vádolja szakmaiatlansággal

Németh DánielNémeth Dániel
2020/05/14 18:04
2009-ben Carlos Tévez magára haragította a Manchester United szurkolóit azzal, hogy a városi rivális Manchester Cityhez igazolt. Gary Neville, az MU egykori játékosa és a Sky Sports jelenlegi szakértője azonban nem csak ezen húzta fel magát, legalább ennyire bosszantotta az argentin támadó magatartása is. Tévez ügynöke szerint viszont Neville alaptalanul vádaskodik.

A kiváló argentin támadó angliai karrierje döcögősen indult, hiszen a West Ham United színeiben 26 mérkőzésen csak hét gólt szerzett. Sir Alex Ferguson azonban tisztában volt a Tévezben rejlő lehetőségekkel, - így egy nagyon hosszan elhúzódó átigazolási sagát követően - a 2007/08-as idényt már a Vörös Ördögökkel kezdte meg. Bemutatkozó évében rögtön a szurkolók egyik kedvence lett, Cristiano Ronaldóval és Wayne Rooney-val a világ egyik legjobb támadótrióját alkották, a szezon végére a BL-t és a Premier League-et is besöpörte a csapat.

Neville szerint azonban a második évére - az újabb bajnoki cím, a klubvilágbajnoki siker és a Ligakupa-győzelem ellenére - megváltozott a hozzáállása. "Tévezben az bosszantott leginkább, hogy a második évében visszaesett a munkamorálja, a kezelőasztalon üldögélt, rendszeresen késett az edzésekről és csak úgy elvolt, amíg a klubnál játszott. Ezt ki nem állhattam. Főleg, hogy akkoriban nagyon mélyen a Manchester United embere voltam, soha nem gondoltam másra, minden nap a United körül jártak a gondolataim" - magyarázta a Sky Sportsnak.

carlos-tevez-gary-neville-min.jpgFotó: Europress/AFP

"Elviselhetetlen volt a gondolat, hogy valaki úgy érkezzen meg az öltözőbe, hogy aztán ne a legjobbját nyújtsa. Megértettem, hogy voltak problémái, de állandóan egy csomó ember súgott a fülébe, ők irányították. Elkerülhetetlen volt, hogy így érjen véget. Profi játékosként csalódott voltam, hogy így viselkedett. Nem azzal volt gond, hogy elhagyta a klubot, korábban David Beckham, Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy is távozott, csupa-csupa nagyszerű futballista. Azonban megvan a megfelelő módja a távozásnak és a megfelelő viselkedésnek."

"Szóval Tévezzel sem az volt a fő problémám, hogy elment a Manchester Cityhez - bár önmagában ez is problémás -, az nem tetszett elsősorban, ahogyan az utolsó hónapjaiban futballozott" - magyarázta Neville.

2009 nyarán vált különösen pikánssá a helyzet, ugyanis Ferguson hosszas gondolkozás után úgy döntött, két év kölcsön után szeretné véglegesíteni az argentin játékos szerződését. Egy darabig úgy tűnt, Tévez marad az MU kötelékében, de aztán úgy döntött, hogy inkább a másik manchesteri csapathoz ír alá. Új klubjánál - tovább szítva a két egyesület közötti feszültséget - a híres "Üdv Manchesterben!" plakáttal fogadták. Később a City egykori menedzsere, Mark Hughes elismerte, hogy ezzel elsősorban Fergusont próbálták bosszantani.

carlos-tevez-manchester-city-min.jpgFotó: Europress/AFP 

Neville kritikáira Tévez ügynöke, Kia Joorabchian reagált, szerinte egy szó sem igaz abból, amit az egykori jobbhátvéd állított. "Ez egyáltalán nem így volt, nagyon is szeretett volna játszani. 15 gólt és 7 gólpasszt jegyzett, szuper mérlege volt. Minden alkalommal készen állt a játékra, leszámítva azt a három meccset, amit sérülés miatt ki kellett hagynia. Szerintem Gary Neville azért kérdőjelezi meg a professzionalizmusát, mert nem végezte el a házi feladatot Carlos karrierjéről, ahogyan riporterként sem."

"Egyszer sem hívott fel, hogy megkérdezze, mi történt. Ehelyett időről időre megosztja ezt a véleményét. Amikor ilyeneket mond, egy olyan játékosra süt bélyeget, aki kétszer-háromszor annyi trófeát nyert, mint ő valaha is. Carlos minden egyes ligában nyert valamit, amiben pályára lépett, mindenki másnál többször választották Dél-Amerika legjobb játékosává, 34 éves korában pedig megnyerte a bajnokságot, és az ő találatával ért fel a csúcsra a Boca Juniors" - vágott vissza Joorabchian, aki úgy emlékszik, az MU kényszerítette őket távozásra.

"Általánosságában beszélve, ha már Gary Neville a professzionalizmusról nyilatkozik, a kezelőasztalról és a Tévez fülébe súgó emberekről. Azt nem érti, és ez az a pont, amikor egy riporternek meg kellene szereznie a helyes információkat, teljesen mindegy, ki súgott Tévez fülébe, kikkel beszélgetett, a ManUnitednek csak alá kellett volna írna a szerződést és továbbítani a Premier League-nek, hogy élesítsék az opciót" - mondta az ügynök. Joorabchian szerint ez nem történt meg, Tévez pedig megelégelte a várakozást, és aláírt egy másik csapathoz.

via és via

Hozzászólások