Premier League - A klublegenda szerint az Arsenalnak jobban kellene támogatnia vezetőedzőjét
A klublegenda szerint az Arsenalnak jobban kellene támogatnia vezetőedzőjét
Fotó: Europress/AFP

A klublegenda szerint az Arsenalnak jobban kellene támogatnia vezetőedzőjét

Németh DánielNémeth Dániel
2020/11/24 15:40
Freddie Ljungberg változatlanul hisz Mikel Arteta képességeiben, de szerinte az Arsenal vezetőségének támogatnia kell az edzőt, hogy megoldhassa a csapat problémáit. A svéd klublegenda úgy látja, van ugyan minőség a mostani keretben, bőséggel akadnak hiányposztok, amiket csak az átigazolási piacon foltozhat be a csapat.

Kilenc forduló elteltével az Arsenal csupán 13 pontot gyűjtött a Premier League-ben, amivel a 12. helyen áll. A csapat formájára jellemző, hogy az előző öt bajnokin egyetlen gólt szereztek Pierre-Emerick Aubameyangék, és még a gaboni klasszisnak sem megy igazán: két találatnál jár a mostani idényben. Az Ágyúsoknak elsősorban az ellenfél kapujához érve vannak problémáik: lövések, kaput eltaláló lövések és kialakított helyzetek terén egyaránt a liga utolsó hat csapatához tartoznak, ami várakozáson aluli teljesítmény.

Az Arsenalnál játékosként kilenc évet lehúzó, majd edzőként is visszatérő Ljungberg szerint mindez elsődlegesen nem Arteta felelőssége, akit változatlanul ideális embernek tart a klub újjáélesztésére. A klublegenda azonban úgy látja, Arteta is csak akkor kezelheti a problémákat hatékonyan, ha a vezetőség mellette áll és megtámogatja az átigazolási piacon. Ljungberg elmondta, az Arsenal már most is rendelkezik jó játékosokkal, de a szintlépés érdekében a megmaradt hiányposztokat is be kell foltoznia a klubnak.

Ljungberg megbízott edzőként irányította az Arsenalt.Fotó: Europress/AFP

"Ez nem egy egyszerű feladat" - nyilatkozta a Leeds United elleni 0-0-s döntetlent követően. "Arteta is elmondta, hogy hullámzásra számít. Ha megnézzük az elmúlt pár évet, azt gondolom, sikerült megszerezni néhány jó játékost, de természetesen be kellene fektetni a keretbe. Ez nyilvánvaló, mindenki látja. Ezen a nyáron jó üzletet kötöttek a középhátvéd poszton, de ha megnézzük a nagy klubokat - mondjuk a Cityt vagy a Liverpoolt" - abszolút topjátékosokkal rendelkeznek bizonyos posztokon."

Idén nyáron az Arsenal többek között Thomas Parteyval és Gabriel Magalhaesszel erősített, és az első mérkőzések alapján mindkét futballista komoly erősítésnek tűnik. Voltak ugyanakkor csúnya melléfogásai is az Arsenalnak a közelmúltban, a 72 millió fontért szerződtetett Nicolas Pépé egyértelműen ebbe a kategóriába tartozik, a hétvégén még egy piros lapot is begyűjtött. Ljungberg a gyenge játék ellenére megvédte Artetát, akinek szerinte alaposan fel van adva a lecke a mostani szezonban. 

"Időt kell neki adni, ez az első menedzseri megbízatása. Idő kell neki ahhoz, hogy megvalósítsa az elképzeléseit, ami természetesen nehéz folyamat. Eleinte meglepetés volt a játéka, főleg, amikor nagyobb csapatok ellen visszahúzódott, és Aubameyangot használtuk az ellentámadásokra, a szélsőhátvédek pedig offenzívek voltak. Most azt láttam, például a Leicester ellen, hogy az ellenfelek hátrébb húzódtak, és nem volt sok helyük a hátvédeknek. Kiismerték a játékukat, és most az következik, hogyan lehet más módszerrel helyzeteket kialakítani."

via goal.com

Hozzászólások