Premier League - David Silva szobrot kap a Manchester City stadionja előtt
David Silva szobrot kap a Manchester City stadionja előtt
Fotó: Europress/AFP

David Silva szobrot kap a Manchester City stadionja előtt

HosszabbitásHosszabbitás
2020/08/17 19:24
Szobrot kap a Manchester City labdarúgó-stadionja előtt David Silva, aki tíz év után 14 trófeával távozik a klubtól.

"A szobor örökké emlékeztetni fog azokra a csodálatos pillanatokra, amelyeket David adott nekünk, nemcsak hihetetlen labdarúgóként, hanem inspiráló nagykövetként, aki mindig méltósággal képviselte ezt a klubot" - mondta hétfőn Kaldun al-Mubarak, a Manchester City elnöke.

Az alkotást az Etihad Stadion előtt állítják majd fel, ahol szobrot kap a tavaly távozott, és a visszavonulását hétfőn (ma) bejelentő belga Vincent Kompany is.

A 34 éves spanyol David Silvát tíz évvel ezelőtt igazolták a Valenciától. Az angol együttesben 436 mérkőzésen lépett pályára, a bajnokságot négyszer, az FA Kupát kétszer, a Ligakupát ötször, az angol szuperkupát (Community Shield) háromszor nyerte meg. A Bajnokok Ligájában klubrekorderként hetven alkalommal szerepelt.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok támadójátékos utolsó mérkőzése a francia Olympique Lyon elleni BL-negyeddöntő volt szombaton. Egyelőre nem jelentette be, hol fog játszani a következő szezonban, de a Lazio állítólag három idényre szóló szerződést kínált neki.

Silváról egy edzőpályát is elneveznek majd a manchesteri klubnál.

MTI

Hozzászólások