Premier League - A Chelsea pazar szezont futó amerikai szélsője kapta meg a 10-es mezt a londoni csapatban
A Chelsea pazar szezont futó amerikai szélsője kapta meg a 10-es mezt a londoni csapatban
Fotó: Europress/AFP

A Chelsea pazar szezont futó amerikai szélsője kapta meg a 10-es mezt a londoni csapatban

Takács MártonTakács Márton
2020/09/11 18:27
A Chelsea csütörtökön bejelentette, hogy az új idényben a klub amerikai támadója, Christian Pulisic fog a 10-es mezben játszani.

A 21 esztendős szélső nagyszerűen teljesített első Premier League-szezonjában, miután 2019-ben 64 millió euróért leigazolta őt a Chelsea a Borussia Dortmundtól. A 34-szeres amerikai válogatott balszélső 11 gólt szerzett és 10 asszisztot jegyzett a mögöttünk hagyott évadban, kiváló teljesítménye miatt a szezon legjobb fiatal játékosának is jelölték.

A 10-es mezt olyan futballisták hordták az elmúlt évtizedben a Kékeknél, mind Joe Cole, Eden Hazard és Willian, akik Premier League-t és európai kupákat is nyertek a londoni egyesület színeiben. 


A támadó a Premier League újrakezdése után nyújtott teljesítményével a negyedik helyhez segítette a Chelsea-t a bajnokságban, és az FA-kupa döntőjében is gólt szerzett, bár azt a finálét végül a városi rivális Arsenal nyerte meg. 

Miután Pulisic megörökölte a 10-es trikót, még több összehasonlítás lesz majd Pulisic és Hazard között, de az amerikai azt mondta, hogy meg akarja teremteni saját történetét a klubnál.

"Ő egy hihetetlenül jó játékos." - mondta a belga középpályásról Pulisic még a tavalyi szezonban. "Teljesen nyilvánvaló, hogy mit ért el ennél a klubnál, még csak meg sem próbálnám összehasonlítani magam vele és a teljesítményével. Ami most fontos számomra, az, hogy meccseket nyerjünk, és hogy hatást tudjak gyakorolni a csapatra. Nagyon boldog vagyok, hogy ez utóbbit már a közelmúltban megtehettem, és a stílusom továbbra is az a nagyon támadó gondolkodású és kreatív módszer lesz, mint eddig."

A Premier League legjobbjai közül sem lóg ki a Chelsea amerikai támadója | Eurosport

Nagyok voltak az elvárások Christian Pulisickel szemben, de az első idényében felnőtt a feladathoz az amerikai játékos. Statisztikáival már most sem lóg ki a sorból az angol bajnokság legjobbjaihoz viszonyítva, és még bőven lesz ideje, hogy a legszűkebb elit tagja legyen. Az angol bajnokságban már Christian Pulisic előtt is voltak sikeres amerikai játékosok.

A Chelsea alaposan megerősödött a nyáron, Timo WernerKai HavertzBen ChilwellHakim Ziyech és Thiago Silva személyében eddig öten igazoltak a nyáron a londoniakhoz. 

Frank Lampard csapata hétfőn kezdi meg az új PL-szezont, a Brighton vendégeként. 

via ESPN

Hozzászólások