Premier League - Csapata fényes jövőjét kapja ajándékba Abramovicstól a születésnapos Frank Lampard
Csapata fényes jövőjét kapja ajándékba Abramovicstól a születésnapos Frank Lampard
Fotó: Europress/AFP

Csapata fényes jövőjét kapja ajándékba Abramovicstól a születésnapos Frank Lampard

Nánási AntalNánási Antal
2020/06/20 15:14
Negyvenkettedik születésnapját ünnepli a mai napon a Chelsea-t játékosként, és egy éve immáron menedzserként is szolgáló helyi legenda, Frank Lampard. Az edzőkkel nem feltétlenül kesztyűs kézzel bánó tulajdonos, Roman Abramovics a jelek szerint nagyon kedveli Lampardot, Timo Werner minap hivatalossá váló leigazolásával ugyanis sikereket ígérő, fényes jövővel lepte meg a szakvezetőt.

Normál esetben épp a csoportkör második fordulója zajlana az idei összeurópai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, de mint azt mindannyian tudjuk nagyon jól, az idei év, s főleg annak március óta tartó időszaka legkevésbé sem illethető a normál jelzővel. A koronavírus felforgatta a megszokott rendet, egyik napról a másikra megálljt parancsolva valamennyi neves európai labdarúgó bajnokságnak, valamint a klubtornáknak is. A világjárvány lehetséges sportgazdasági hatásait, azon belül is főleg az átigazolási piac megváltozásának forgatókönyveit már mi is megkíséreltük megjósolni.

Zsíros transzferek helyett klubok közötti cseréket vár a vírus utáni időkre a Juventus igazgatósági tagja | Eurosport

A labdarúgásban óriási szerepe van a csapatok közötti játékosmozgásnak, vagyis az átigazolásoknak. A keret felfrissítésén, erősítésén túl a fontosság fő mozgatórugója az átigazolási díj, amely az utóbbi szűk évtizedben soha nem látott magasságokba srófolta az egy-egy futballistáért szemrebbenés nélkül elkérhető összegeket. A koronavírus miatti sportági leállás azonban nem meglepő módon az átigazolási tendenciák alakulásában is változást hozhat.

Hónapokig tartotta magát a pletyka, melyekről a Hosszabbításon mi is beszámoltunk, hogy a szerződését Lipcsében meghosszabbítani ódzkodó Timo Werner Liverpoolba tart. A pletykát alátámasztotta, hogy a közelmúltban Németországban harmadik erővé előlépő energiaital gyári csapat német sztárja valóban új kihívások után kutatott, ezek megtalálására pedig hol lehetne nagyobb esélye, mint az Európa és a világ által is csodált Liverpoolban? Abban a Liverpoolban, amelynek újbóli felemelkedéséért egy német edző, Jürgen Klopp felel.

Aztán néhány hete képbe került a Chelsea is, mint potenciális kérő, a londoniak pedig a jelek szerint nem sokat teketóriáztak, nyélbe is ütötték az üzletet. Timo Werner még két bajnokin játszik Gulácsi Péter csapatában, július elsején pedig már a Stamford Bridge-en lesz jelenése. Mindamellett, hogy a német válogatott támadó posztján napjaink egyik legjobbjának számít, az üzlet azért némi kockázatot is rejt magában ─ az angol bajnokság, és a Chelsea ugyanis nem feltétlenül a németek kedvenc játéktere. Michael Ballack szép éveket töltött ugyan a kékeknél, a legutóbbi német igazolás, Andre Schürrle azonban nem különösebben vált be, bár tegyük hozzá, a német azóta is csak kereste a helyét előbb a Wolfsburgban, majd Dortmundban és a Fulhamben, jelenleg pedig a Szpartak alkalmazottjaként Moszkvában. 

Hogy Werner leigazolásával Abramovics nem csak a mézes madzagot húzta el Frank Lampard előtt, arról az az ütős kis névsor tanúskodik, ami a Chelsea jövő évi keretének biztos valamint lehetséges tagjait tartalmazza. A klubot 13 éven keresztül szolgáló, ezalatt majd 650-szer pályára lépő legenda szép nagy szülinapi ajándékot kapott az orosz nagyfőnöktől, aki ilyen igazolásokkal talán még a Special One-t sem halmozta el. Minden bizonnyal Abramovics is érzékelte azt az eufóriát, amit egy éve Lampard menedzseri kinevezése váltott ki London kék részében, látva pedig a fokozatosan javuló játékot, amit a Chelsea Lampard kezei alatt mutat 2019 szeptembere óta, úgy ítélhette meg, hogy ismét van mibe és kibe fektetni a pénzét. 

Új csodacsapat alakul Londonban, és ez még csak a kezdet | Eurosport

A Chelsea lehet a járvány utáni éra és az új szezon első nagy nyertese. José Mourinho szerint mindent megengedhetnek maguknak - de mi mindent? Nehéz azt állítani, hogy a Premier League 2016/17-es idényének bajnoki aranyérme óta a Chelsea igazán sikeres éveket fut.

Ha a Chelsea szurkolói a jövőt kémlelik, jelen állás szerint fényt, csillogást és győzelmeket láthatnak. A fényes jövő biztosításának első lépéseként Lampard csapatának ki kell harcolnia a BL-indulás lehetőségét a hátralévő kilenc PL fordulóban, hiszen azért a következő évadra összeverbuvált játékosokat egyértelműen nem az Európa Liga tudná igazán megmozgatni. A cél eléréséhez a kékek az első lépést vasárnap tehetik meg Birminghamben, amikor az Aston Villa vendégeként lépnek pályára a Premier League harmincadik fordulójában. 

via Sky Sports

Hozzászólások