Premier League - Újra összeállna a Chelsea brazil triója... csak épp az Arsenalnál
Újra összeállna a Chelsea brazil triója... csak épp az Arsenalnál
Fotó: Europress/AFP

Újra összeállna a Chelsea brazil triója... csak épp az Arsenalnál

Szabó BenceSzabó Bence
2020/09/16 10:56
Kér korábban a londoni Kékeknél szereplő brazil, David Luiz és William már az Arsenal játékosa, a duó pedig harmadik társukat, a most Kínában focizó Oscart is meggyőzné a csatlakozásról. Az irányító szerződése azonban problémássá teszi a váltást. 


Az utóbbi időszakban egyre gyakoribbá vált a játékosmozgás London két legsikeresebb csapata, a Chelsea és az Arsenal között. Tavaly az Ágyúsok a védő David Luizt igazolták le a riválistól, idén nyáron pedig a Kékeknél lejáró szerződésű William tette át a székhelyét a város másik felébe. A brazil páros évekig volt meghatározó tagja a Chelseanek, akárcsak egy harmadik honfitársuk, akinek átigazolása most szintén képbe került.

A jelenleg 29 éves Oscar pár éve együtt játszott Williamékkel Londonban, a trió pedig nagyon jól kijött egymással. Az irányító aztán 2017-ben Kínába igazolt, a Shanghai SIPG játékosa lett. Elmondása szerint azonban most egykori csapattársai megpróbálták visszacsábítani Európába:

"Felhívtak, néha még mindig beszélünk egymással. Azt mondták, menjek az Arsenalhoz, csatlakozzak hozzájuk. William szerződése lejárt, így örülök, hogy újra boldogok együtt."

Oscar szerint viszont az, hogy újra együtt játsszon korábbi csapattársaival, jelenlegi szerződése miatt problémásnak tűnik: 

"Számomra nem egyszerű a helyzet. Szerződésem van a Shanghai-al, nem lenne könnyű távoznom."

oscar-luiz.jpgFotó: Europress/AFP

"Szeretnék majd visszatérni Európába, de bonyolult lenne most elkerülnöm innen. Szóval remélem, hogy nyugodtan kitöltöm a szerződésemet, aztán viszont tényleg foglalkoztat a visszatérés Európába."

A brazil irányító korábban 5 évet töltött a Chelsea-nél, ahol 203 meccsen összesen 38 gólt szerezett. A szurkolók körében mindig megosztó játékos maradt, ennek ellenére egyszer szívesen visszatérne a Kékekhez:

"Természetesen az első klub amit választanék a Chelsea lenne, velük nagyszerű kapcsolatot alakítottam ki."

Oscar azonban más irányban is gondolkodik pályafutása folytatásáról, az olasz bajnokság például szerinte egy jó opció lenne számára:

"Gyerekként sokat néztem Serie A-t, mert sok volt ott a brazil játékos. Ezért sok nagy csapat van ott, akiket kedvelek, mint az Inter és a Milan. Szóval ha egyszer visszatérek Európába, elgondolkozom majd az Olasz bajnokságon.  


Goal

Hozzászólások