Premier League - Ancelotti ajánlatát követően habozás nélkül írt alá az Evertonhoz az egykori nápolyi kedvenc
Ancelotti ajánlatát követően habozás nélkül írt alá az Evertonhoz az egykori nápolyi kedvenc
Fotó: Europress/AFP

Ancelotti ajánlatát követően habozás nélkül írt alá az Evertonhoz az egykori nápolyi kedvenc

Németh DánielNémeth Dániel
2020/10/17 12:40
Carlo Ancelotti mindig is híres volt arról, hogy remek kapcsolatot ápolt a játékosaival. Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy két korábbi kedvencét, James Rodríguezt és Allant is képes volt az Evertonhoz csábítani, és így egy nagyon ígéretes projekt van kibontakozóban a liverpooliaknál. A brazil középpályás elárulta, mivel tudta meggyőzni őt a legendás olasz szakember. 

Allan bő egy évvel ezelőtt csúnyán összerúgta a port a Napoli vezetőségével, miután nem értett egyet azzal, hogy a vártnál gyengébb eredmények miatt edzőtáborba kényszerítették a játékosokat. A kiváló brazil középpályás körül ezt követően szép lassan elfogyott a levegő Nápolyban, és az utolsó hónapokban már csak az volt a kérdés, ki csap le a 29 évesen is nagyon jó értéket képviselő játékosra. Kérőkből nem volt hiány, az Atlético Madrid például tárt karokkal várta volna, ő mégis visszautasította a BL-indulók ajánlatait, és végül az Evertonhoz írt alá.

Az Everton sikeresen megszerezte Ancelotti elsőszámú célpontját | Eurosport

Az Everton labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a brazil válogatott Allan. A BBC angol lap értesülése szerint a liverpooli klub 25 millió fontot (9,9 milliárd forintot) utal majd át a középpályás játékjogáért a Napolinak, amelyhez korábban 2023 nyaráig kötelezte el magát Allan.

A liverpooli csapatnál ugyanis ismét együtt dolgozhatott azzal a Carlo Ancelottival, aki bő másfél éven keresztül volt az edzője, mégis hatalmas hatást gyakorolt rá. Kettejük közötti tiszteletet jól jelzi, hogy Allan "professzorként" hivatkozik a háromszoros BL-győztes szakemberre. "A játékolvasási képessége, a meccsekre való felkészülése és a játékosokkal kialakított viszonya miatt hívom így"magyarázta a Guardiannek. "Kihozza belőlünk a legjobbat. Valódi mester, a múltban elért eredményei önmagukért beszélnek."

"Mindenhol nyert, ahol munkát vállalt, megérdemli a legjobb jelzőket. Olaszországban 'Misterként' szólítjuk az edzőket, Carlo Ancelotti pedig egy remek ember, nagyon magas szintet képviselő edző, aki képes elérni, hogy a játékosai elégedettek, motiváltak és boldogok legyenek."

Allan klubváltásában központi szerepe volt az Ancelottival folytatott beszélgetésének. "Ancelotti professzor elmondta, hogy milyen projektbe fogtak bele a csapattal, hogy új stadion építésébe kezdtek, illetve, hogy az Evertonból stabil élcsapatot szeretnének faragni. Erősen szerepet játszott a döntésemben, hogy együtt dolgozhattam Carlo Ancelottival, de az Everton nagyságát is mondhatnám. Máshonnan is voltak ajánlataim, de az Everton az elejétől fogva ott volt. Érezni lehetett az elszántságukat, így nem kellett kétszer átgondolnom."

A riói születésű középpályás gyorsan felvette a Premier League ritmusát, és szinte azonnal az Everton egyik kulcsjátékosa lett a középpálya közepén. Intelligens passzjátékával, fantasztikus munkabírásával és legendás győzni akarásával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a liverpooli csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a 2020/21-es idényben, ebből négyet a bajnokságban. Csupán egy dolgot hiányol. "Nagyon hiányoznak a szurkolók. Főleg nekem, új játékosként. Évek óta nézem a Premier League-et, tudom, mennyire szenvedélyesek a szurkolók."

Ancelotti még sosem kapott ki hazai pályán Klopptól, a városi rangadón tíz éves rossz sorozatot törne meg | Eurosport

A hétvégén kerül sor a Mersey-parti rangadóra, az Everton a Liverpoolt fogadja. Abban a szokatlan helyzetben játsszák a derbit, hogy az Everton vezeti a bajnokságot, miközben a Pool 7:2-es vereséget szenvedett az előző fordulóban az Aston Villától. Az Everton szenzációsan kezdte a szezont, négyből négy bajnoki mérkőzésüket megnyerték, és vezetik a bajnokságot.

Az erős kezdésben természetesen nem csak a brazil játékosnak volt nagy szerepe, de Abdoulaye Doucourénak és James Rodrígueznek is. Bár messze a kolumbiai a csapat legnagyobb sztárja, Allan szerint neki sem jár kiváltságos státusz. "Egyszer játszottunk egymás ellen, egy Real Madrid-Napoli párharc során, egyszer vagy kétszer megrúgtam. Azóta edzésem is megrúgtam egyszer vagy kétszer" - mondta egy mosoly kíséretében. "Sokkal jobb, hogy csapattársak vagyunk, és nem ellenfelek. James Rodríguez hihetetlenül jó játékos."

"Már a Premier League-be való igazolását megelőzően nagyszerű karrierje volt, és ez még csak a kezdet. Nagyon sok van benne, amivel sok örömöt okozhat az Everton szurkolóinak."

A brazil játékos a csapat fontosságát is hangsúlyozta az interjúban. "Mélységi irányítóként egy szerelésnek sokszor legalább akkora a jelentősége, mint egy gólnak vagy gólpassznak, és ennek megfelelően is ünneplek" - utalt a sikeres párharcai után bemutatott ökölrázásaira. "Nem számít, ki szerzi a gólt, lehet Richarlson, Dominic Calvert-Lewin, James vagy akár valamelyik belső védő. Csak a győzelem számít. Nekem fontosabb, hogy jól álljunk a bajnokságban, minthogy sok gólom legyen" - tette hozzá.

via Guardian

Hozzászólások