Premier League - Cafú óta nem látott olyan jó támadó szellemű hátvédet az MU legendája, mint amilyen a Pool 21 éves zsenije
Cafú óta nem látott olyan jó támadó szellemű hátvédet az MU legendája, mint amilyen a Pool 21 éves zsenije
Fotó: Europress/AFP

Cafú óta nem látott olyan jó támadó szellemű hátvédet az MU legendája, mint amilyen a Pool 21 éves zsenije

Takács MártonTakács Márton
2020/05/14 15:52
A Manchester United korábbi védője, Gary Neville szerint a Liverpool 21 éves csillaga, Trent Alexander-Arnold a legjobb támadó szellemű szélső hátvéd a brazilok legendája, Cafú óta. 

Alexander-Arnold 125 mérkőzésen szerepelt már Jürgen Klopp Liverpooljában, már a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is megnyerték együtt. A kilencszeres angol válogatott jobbhátvéd 12 gólpasszt osztott ki a Premier League tavalyi szezonjában, rekordot döntve ezzel, előtte még egy védő sem jegyzett ennyi asszisztot egy bajnoki idény alatt. 

Dani Alvesbe oltott David Beckhamként terrorizálja az ellenfél védelmeit a Liverpool jobbhátvédje | Eurosport

A Liverpool utolsó 27 mérkőzéséből 26-ot megnyert, egyszerre mondhatja magát Európa és a világ bajnokának, a Boxing Dayen pedig erődemonstrációt tartva, valósággal földbe döngölte a második helyen álló Leicester Cityt. Jürgen Klopp csapata egyszerre különleges, könyörtelen és briliáns, épp úgy mint világklasszis jobbhátvédje, aki a mezőny legjobbja volt a Leicester ellen.

Ebben az évadban Alexander-Arnold már február végére (!) elérte a 12 gólpasszt, és készen állt arra hogy átadja saját rekordját a múltnak, mielőtt a bajnokság a koronavírus-világjárvány miatt márciusban megállt volna.

Annak ellenére, hogy Trent a Liverpool csillagává vált, akár még erős versenyhelyzetbe is került a játékidő miatt a Manchester Unitedben futballozó Aaron Wan-Bissakával. Bár a Pool zsenije támadásban összehasonlíthatatlanul jobb, mint MU-s kollégája. 

A 2018/2019-es bajnokságot követően a Crystal Palace-ból a Unitedbe igazoló Wan-Bissaka zökkenőmentesen beilleszkedett az Old Traffordon, és a Premier League egyik legteljesebb jobbhátvédjévé vált. Bár Wan-Bissaka még nem debütált az angol nagy válogatottban, Neville azt mondta, hogy a 22 éves bekk már jobb védő, mint Alexander-Arnold - bár azt is elismerte, hogy a Liverpool jelentős fölénnyel rendelkezik vele szemben a támadásokban.

A világ jelenlegi legjobb csapata, a Liverpool kreatív felelőse egy 21 éves jobbhátvéd, aki beállította saját gólpassz-rekordját | Eurosport

Trent Alexander-Arnold két gólpasszal járult hozzá a Liverpool 3-2-es győzelméhez hétfőn a West Ham United ellen a Premier League 27. fordulójában. A világklasszis jobbhátvéd ebben a bajnoki szezonban már 12 gólpassznál jár, tavaly ennyit szerzett a teljes idényben, vagyis minden bizonnyal új rekordot ér majd el.

"Ebben a pillanatban Aaron Wan-Bissaka a jobb védő" - jelentette ki Gary Neville. "De ahogy Trent száguld előre... Senkitől nem láttam ezt és így Cafú óta. Tehát összességében Trent vezeti az összehasonlítást, de Wan-Bissaka szerepe is fontos lehet a következő néhány évben."

Neville maga a Premier League történetének egyik legjobb szélső hátvédje volt, 19 évet töltött a Manchester United szolgálatában, közel 400 alkalommal húzta magára a klub mezét tétmérkőzésen. A Vörös Ördögök korábbi jobb bekkje, Rafael szerint Alexander-Arnold sokkal jobb játékos lesz egykori csapattársánál, Gary Neville-nél, ha így folytatja. 

"Ma még inkább választanám Gary Neville-t, de ha Alexander-Arnold ilyen ütemben fejlődik tovább, messze maga mögött hagyhatja Neville-t." - nyilatkozta Rafael. "Ebben a pillanatban az ő gólpasszai uralják a Premier League-t.  Őszintén szólva, ha így folytatja, túl fogja szárnyalni Gary Neville-t futballistaként."

A Liverpool szédületes jobbhátvédje reméli, hogy a Dortmund angol szupertinije őket választja | Eurosport

A Liverpool jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold azt mondta, hogy örömmel fogadná Jadon Sanchót a Poolnál, és angol válogatott csapattársát "különleges tehetségnek" nevezte. Sanchónak alig több mint 2 év van hátra a Borussia Dortmundnál érvényes szerződéséből, de már élénk érdeklődés övezi őt a Liverpool olyan Premier League-riválisai körében is, mint a Manchester United és a Chelsea.

via goal.com

Hozzászólások