Premier League - Az MU portugál középpályása szerint megvan a csapatban a bajnoki címhez szükséges mentalitás
Az MU portugál középpályása szerint megvan a csapatban a bajnoki címhez szükséges mentalitás
Fotó: Europress/AFP

Az MU portugál középpályása szerint megvan a csapatban a bajnoki címhez szükséges mentalitás

Németh DánielNémeth Dániel
2020/11/15 13:00
Bruno Fernandes azért igazolt a Manchester Unitedhez, hogy trófeákat nyerjen, és érzése szerint megvan a csapatban a győzelmekhez szükséges mentalitás. A portugál középpályás a UTD Podcastben arról is beszélt, hogy a történelméhez méltatlanul régen nyert kupát az MU, illetve elárulta, kitől tanult nagyon sokat a manchesteriek stábjából.

A Manchester United legutóbb 2017-ben, még José Mourinho irányításával nyert trófeát, amikor az Európa-ligát és az Angol Ligakupát is bezsebelte a klub. Az azóta eltelt időszakban másfajta sikerekkel kellett megelégedniük a szurkolóknak: 2018-ban másodikként zárt a csapat a rekordokat halmozó városi rivális City mögött a bajnokságban, az előző idényben pedig szintén dobogós volt az MU, immáron Ole Gunnar Solskjaer irányításával. Hogy összejött a bronzérem, az nagyban köszönhető Bruno Fernandesnek, aki januári érkezése óta szenzációsan teljesít.

Fernandes 33 mérkőzésen lépett pályára az MU színeiben, ezeken 18 góllal és 13 gólpasszal segítette csapatát. Érkezése óta sokat javult a manchesteriek játéka, leginkább abban az időszakban, amikor Paul Pogba is erősebb formát mutatott, a szezonkezdés mégsem sikerült túl jól. Hét mérkőzésből csak hármat nyert meg a Manchester United egy döntetlen és három vereség mellett, ezzel a teljesítménnyel a 14. helyen áll. Ennek ellenére a portugál úgy gondolja, csapata rendelkezik a győzelemhez szükséges mentalitással.

Bruno Fernandes volt az MU nyerőembere az Everton ellen is.Fotó: Europress/AFP 

"Nem foglalkozom a többi csapattal. Mondhatják azt az emberek, hogy jobbak nálunk, erősebb kezdő tizenegyel rendelkeznek nálunk, a kispad minősége is jobb. Nyugodtan mondhatnak bármit, amit csak gondolnak, nem foglalkozom ezzel. Azért jöttem Manchesterbe, hogy trófeákat nyerjünk. A világ egyik legnagyobb klubjában játszom. Ez a klub történelmet írt a múltban, csodálatos történelemmel rendelkezik. Egy Manchester United méretű klubhoz mérten sok idő telt el azóta, hogy megnyertük a Premier League-et. Túl sok a véleményem szerint."

"Ez ott van a fejekben - a játékosokéban, a stábtagokéban - azért vagyunk itt, hogy nyerjünk. Szerintem megvan bennünk a szükséges mentalitás" - jelentette ki.

Fernandes arról is beszélt, hogy rengeteget tanult a klub korábbi játékosától, a jelenleg edzőként dolgozó Michael Carricktől. "Freddel beszélgettem, és majdnem azt mondtam neki, hogy 'csak figyelje őt, és próbálja ugyanazt csinálni', azonban azt éreztem, hogy igazságtalan lenne, és nem mondtam ki" - poénkodott a portugál játékos. "Én sokat tanulok tőle, ő az egyik olyan ember, akire hallgatok. Nagy játékos volt, sok trófeát nyert a klubbal, és számomra ő olyan ember, akitől lehet tanulni."

A középpályás kifejezetten azzal a szándékkal tanulmányozza mások játékát, hogy jobb döntéseket hozzon a pályán. "Moutinho és Carrick olyan futballisták, akiktől meg lehet tanulni, hogyan legyünk okosabbak a játék közben. Valószínűleg nem olyan futballisták, akik láttán azt mondják a gyerekek: 'olyan szeretnék lenni, mint Michael Carrick', de ha ott van a csapatodban, pontosan tudod, hogy egy passzt sem fog elrontani, az esetek többségében jó döntéseket hoz majd, és nagy szükség van ezekre a játékosokra."

via Sky Sports

Hozzászólások