Premier League - Ranieri távozik a Leicester éléről!
Ranieri távozik a Leicester éléről!
Fotó: Europress/AFP

Ranieri távozik a Leicester éléről!

Németh DánielNémeth Dániel
2017/02/23 21:21

Claudio Ranierit azonnali hatállyal menesztette a Leicester City, mindösszesen kilenc hónappal azt követően, hogy az olasz mester bajnoki címig vezette az angol kiscsapatot.

A Rókák az idei szezonban borzasztóan teljesítenek a bajnokságban, jelenleg egyetlen ponttal állnak a kiesőzóna felett. A klubnál ezért úgy döntöttek, hogy a hátralévő 13 bajnokit másra bízzák.

"A vezetőség egy fájdalmas, de a klub érdekeinek szempontjából szükséges döntést hozott meg" - áll a csapat közleményében.

A 65 éves szakember tavaly még az angol bajnokság egyik ünnepelt figurája volt, csapata annak ellenére tudta megnyerni a világ egyik legerősebb bajnokságát, hogy a fogadóirodák 5000 az egyhez adták a győzelmi esélyüket.

A Rókák meggyőző, 10 pontos fölénnyel nyerték meg a bajnokságot, azóta viszont összesen öt bajnoki győzelemnél tartanak a jelenlegi szezonban. Valós esélye van annak, hogy 1938 után ők lesznek az első címvédő, amelyik kiesik a bajnokságból.

A Leicester ráadásul a 2017-et még rosszabb formában kezdte, jelenleg az egyetlen olyan angol csapat, amelyik ebben a naptári évben még nem szerzett gólt.

"Az, hogy ő a Leicester City történetének legsikeresebb menedzsere továbbra is megkérdőjelezhetetlen. A hazai eredmények fényében azonban úgy látjuk, veszélyben van a csapat Premier League szereplése" - írja a közlemény.

Érdekesség, hogy hónap elején a klub megerősítette pozíciójában a szakembert.

A Leicester City alelnöke,  Aiyawatt Srivaddhanaprabha így fogalmazott:

"Ez volt a legnehezebb döntést, amit meg kellett hoznunk a klub megvásárlása óta eltelt hét évben. A mi kötelességünk az, hogy a csapat hosszútávú érdekeit a személyes érzelmek elé helyezzük, mindegy mennyire erősek is azok.

Soha nem volt elvárás részünkről, hogy a tavalyi elképesztő hőstettet az idei szezonban is megismételjék. Valójában a Premier League-ben való bennmaradás volt az első és egyetlen célunk a szezont megelőzően. Jelenleg olyan helyzetben vagyunk, hogy küzdeni kell ezért a célért és a változás szükséges lehet ahhoz, hogy maximálisan kihasználjuk az utolsó 13 mérkőzés adta lehetőségeket."

A Leicester legközelebb hétfőn lép pályára, a Liverpool elleni hazai bajnoki vár Vardyékra. Várhatóan a csapat másodedzője, Craig Shakespeare és Mike Stowell veszi át a csapat irányítását az új vezetőedző kinevezéséig. Ranieri két honfitársa, Paolo Benetti és Andrea Azzalin is távozott a csapattól.

"A vezetőség mostantól az új szakember kiválasztásán dolgozik, a folyamat lezárulásáig további közleményt nem adnak ki" - szögezték le a csapat részéről.

A döntéssel nem mindenki értett egyet, Gary Lineker például megbocsáthatatlannak nevezte közösségi oldalán a klub döntését.

"Azok után amit Claudio Ranieri tett a Leicester Cityért, a kirúgása megmagyarázhatatlan, megbocsáthatatlan és mélységesen fájdalmas" - kommentálta a hírt Twitterén Lineker, aki 194 mérkőzésen 95 gólt szerzett a klub színeiben.

via bbc

Hozzászólások