Premier League - Az év meccse volt
Az év meccse volt
Fotó: Europress/Getty

Az év meccse volt


2015/01/14 12:30

Amikor egy büntetőpárbajban eljutunk addig, hogy a kapusoknak is rúgniuk kell, akkor azt biztosra vehetjük, hogy komoly drámáról van szó.

Ha mindezek előtt van négy gól, két meccsnyerőnek, illetve meccsmentőnek bizonyuló csere és egy kiállítás is, akkor még nagyobb drámát gyaníthatunk.

Aki látta a kedd esti, West Ham United - Everton FA-kupa újrajátszást (az első találkozó 1-1-gyel zárult), az sokáig nem fogja elfelejteni. A hazaiak az 56. percben Enner Valencia góljával megszerezték a vezetést, hogy aztán pár perccel később emberelőnybe is kerüljenek. Az Everton ennek ellenére - a csereként beállt Kevin Mirallas góljával - előbb hosszabbításra mentette a meccset, majd a 97. percben az ő varázslatos gólpassza után szerzett előnyt Romelu Lukaku. A túloldalon is egy csereember, Carlton Cole volt a hős, ő egyenlített, majd egy-egy kihagyott ziccer után jöhettek a tizenegyesek!

Itt az ötödik körben a WHU a továbbjutásért rúghatott, Stewart Downing azonban ekkor rontott, így folytatódott a dráma. A 10.(!) körben már az Everton kapusának, Joel Roblesnek kellett lőnie, kísérlete azonban a felső lécen csattant, hogy aztán kollégája, Adrián eldöntse a továbbjutást.

"Ez teljesen hihetetlen volt - mondta a találkozó után Sam Allardyce, akinek még arra is volt energiája, hogy Phil Neville-lel poénkodjon egyet. - Régen voltam edző olyan meccsen, amin ennyiszer voltak a csapatok fent és lent. Mindkét csapat fel-le robotolt az egész találkozón, ez még jobb volt, mint a Premier League-ben. Adrián nagyszerűen védett, majd a tizenegyesénél is higgadt tudott maradni."

A WHU-ra a következő körben könnyebb feladat, a Bristol City vár.

Hozzászólások