Premier League - Az angol legenda megelégelte David de Gea hibáit
Az angol legenda megelégelte David de Gea hibáit
Fotó: Europress/AFP

Az angol legenda megelégelte David de Gea hibáit

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/20 11:33
Alan Shearer szerint a következő idényben David de Gea helyett Dean Hendersont kellene a Manchester United labdarúgócsapatának kapujába állítani.

A korábbi 63-szoros angol válogatott csatár, a Premier League történetének legeredményesebb játékosa az FA-kupa vasárnapi második elődöntője után fogalmazta meg határozott véleményét, miután a spanyol hálóőr az első félidő hajrájában és a második elején is hibázott. A találkozót a Chelsea 3-1-re nyerte meg, ezzel magabiztosan jutott az augusztus 1-jei fináléba, ahol az Arsenallal találkozik majd.

A 29 éves De Gea korábban is többször bizonytalankodott, emiatt felerősödtek a cseréjét szorgalmazó hangok, miközben az évek óta kölcsönben szereplő, az elmúlt két idényben a Sheffield Unitedben védő 23 esztendős Henderson megbízható teljesítményt nyújt.

Itt az idő, hogy az MU lecserélje sokat bakizó kapusát? | Eurosport

Pár szezonnal ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy David de Gea elveszítheti a kezdő helyét a Manchester Unitedben. A spanyol válogatott kapus hosszú éveken át a csapat legjobb, legmegbízhatóbb játékosa volt, és világszinten is a legkiválóbb kapusok között kellett számon tartani. Az idei szezonban elkövetett hibái azonban megkérdőjelezhetik értinthetetlen státuszát.

"Ha egy kapus elkövet egy hibát, esetleg kettőt, gondolhatod még azt, hogy ragaszkodnod kell hozzá, de itt ez többször előfordul" - indokolta álláspontját Shearer, jelezve, hogy itt lenne az ideje Henderson visszahívásának.

Ole Gunnar Solskjaer, az MU vezetőedzője úgy vélekedett a mérkőzés után, hogy De Gea - a hibák ellenére - mentálisan erős, a klub korábbi védője, Phil Neville ugyanakkor úgy látja, hogy a spanyol kapus önbizalomhiányban szenved, szerinte egy jobb formában lévő De Gea mindhárom, gólt eredményező lövést hárította volna. Éppen ezért ő még nem cserélné le.

"De Gea a világ legjobb kapusa" - Solskjaer védelmébe vette a sokat kritizált játékost | Eurosport

David de Gea finoman szólva sem élete szezonját futja, a spanyol válogatott kapus ebben az idényben inkább a hibáival tűnt fel, mintsem az elképesztő bravúrokkal. Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United edzője azonban gyorsan leszögezte: elégedett a játékossal, akit posztja legjobbjának nevezett a Sheffield United elleni mérkőzést megelőzően.

MTI

Hozzászólások