Premier League - Arteta: Fel kell készíteni a játékosokat a biztonsági intézkedések betartására 
Arteta: Fel kell készíteni a játékosokat a biztonsági intézkedések betartására 
Fotó: Europress/AFP

Arteta: Fel kell készíteni a játékosokat a biztonsági intézkedések betartására 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/06 10:48
Mikel Arteta szerint az angol Premier League klubjainak most arra kell figyelmet fordítaniuk, hogy a bajnokság újrakezdése előtt felkészítsék labdarúgóikat a biztonsági intézkedések betartására.

Az Arsenal 38 éves spanyol vezetőedzője, aki március 12-én az első ismert koronavírustesztet produkálta a PL-ben, Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta: nagyon szigorúan be kell tartani a protokollt, ennek pedig előfeltétele, hogy mindenki tisztában legyen az edzésekre, illetve a mérkőzésekre vonatkozó egészségügyi, higiéniai előírásokkal.

"Szigorúnak kell lennünk a protokollt illetően. A józan ész alapján dől el, mikor tehetjük meg a következő lépést, nem rohanhatunk" - mondta, majd úgy folytatta: "Az a célunk, hogy játszhassunk, szükségünk van arra, hogy futballozzunk, szándékunkban áll játszani - ez fontos a társadalomnak és a gazdaságnak is. Ez a mi felelősségünk. Készen kell állnunk, hogy ha azt mondják, +gyerünk, nyitva az ajtó+, beletaposhassunk a gázba."

A 20 PL-klub múlt héten tárgyalt a tervekről, de döntés egyelőre nem született a március közepén félbeszakított bajnokság újraindításáról, az érintettek a kormány állásfoglalására, a korlátozó intézkedések enyhítésére várnak.

MTI

Hozzászólások