Premier League - Arteta reméli, hogy a kupadöntős szereplés meggyőzi csapata legjobbját a maradásról
Arteta reméli, hogy az Arsenal kupadöntős szereplése meggyőzi csapata legjobbját a maradásról
Fotó: Europress/AFP

Arteta reméli, hogy a kupadöntős szereplés meggyőzi csapata legjobbját a maradásról

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/19 11:10
Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője bízik abban, hogy egyik legjobb labdarúgóját, a gaboni Pierre-Emerick Aubameyangot meggyőzi a maradásról a csapat kupadöntős szereplése.

Az Ágyúsok szombaton épp Aubameyang két góljával győzték le az FA-kupa elődöntőjében a címvédő Manchester Cityt, ezzel biztosították helyüket az augusztus elsejei fináléban.

"Az ilyen boldog pillanatok mindig bizakodásra adnak okot. Azt gondolom, szép lassan sikerül őt meggyőznünk a maradásról" - fogalmazott a mérkőzés után Arteta, aki szerint fontos, hogy a csatár lássa, a csapat fejlődik.

Az Arsenal két fontos győzelmet aratott a héten: a City elleni találkozó előtt szerdán ugyanis a bajnok Liverpool felett diadalmaskodtak a Premier League-ben.

Az Arsenal a címvédő ManCity legyőzésével jutott be az FA-kupa döntőjébe | Eurosport

Elsőként az Arsenal jutott a labdarúgó angol FA-kupa fináléjába: a sorozat szombati első elődöntőjében a londoni gárda 2-0-ra győzte le a címvédő Manchester Cityt. A Wembley Stadionban ugyan Josep Guardiola együttese szinte végigtámadta az összecsapást, az Arsenal azonban két szép akció végén Pierre-Emerick Aubameyang góljaival diadalmaskodott.

A 31 éves Aubameyang - akinek szerződése jövő nyáron jár le a londoniaknál - a mostani idényben 25 gólt szerzett, ezzel a csapat legeredményesebb játékosa.

Az Arsenal a kupadöntőben a vasárnapi (mai) Chelsea-Manchester United összecsapás győztesével találkozik.

MTI

Hozzászólások