Premier League - Az Arsenal egykori világbajnok középpályása szerint a Wenger- és Guardiola-tanítvány Arteta jó munkát végez a klubnál
Az Arsenal egykori világbajnok középpályása szerint a Wenger- és Guardiola-tanítvány Arteta jó munkát végez a klubnál
Fotó: Europress/AFP

Az Arsenal egykori világbajnok középpályása szerint a Wenger- és Guardiola-tanítvány Arteta jó munkát végez a klubnál

Takács MártonTakács Márton
2020/07/12 16:13
Gilberto Silva támogatja Mikel Arteta munkáját, szerinte jól dolgozik a spanyol vezetőedző az Arsenalnál, miután rengeteget tanult mentoraitól, Arsene Wengertől és Pep Guardiolától.

Az ígéretes spanyol trénert 2019 decemberében nevezték ki az Ágyúsok kispadjára, miután Unai Emery-t elbocsátották az Emirates Stadionból. Artetát szoros kapcsolat fűzi az észak-londoniakhoz, mivel csapatkapitánya is volt az Arsenalnak, mielőtt szögre akasztotta a futballcipőit, de vezetőedzőként még újoncként szerepel a legmagasabb szinten. 

38 éves korára eddig csak Guardiola mellett dolgozott a Manchester City-nél asszisztens edzőként. A bátorítás korai jeleit azonban az Arsenalnál tapasztalhatta, és az az általános egyetértés, hogy a dolgok rendben lesznek, ha a szükséges idővel és támogatással rendelkezik.

Van Dijk-szintű védőt kellene igazolnia az Arsenalnak a klub korábbi nagyszerű hátvédje szerint | Eurosport

Az Arsenal egykori középhátvédje, Sol Campbell úgy véli, ha az Ágyúsok fejlesztik a védelmüket, ez a folyamat drasztikusan megnövelné az esélyüket arra, hogy megnyerjék a Premier League-t. Az Arsenal legutóbb a 2003/04-es szezonban örülhetett bajnoki címnek, ráadásul veretlenül végeztek a PL élén. Egy olyan csapattal, amelyben Campbell kulcsember volt.

Az Arsenal ex-középpályása, Gilberto Silva egyike azoknak, akik pozitív dolgokat várnak egy sokra taksált taktikustól, aki a legjobb edzőktől tanulhatott.

"Ismeri a klubot, Arsene alatt játszott, együtt dolgozott Peppel, és biztos vagyok benne, hogy mindkettőjüktől és a többi menedzsertől is sokat tanult. Jó munkát képes végezni a klubnál."

Az Arsenal ismerős arcokra támaszkodik, amikor a jövő tervezéséhez rendelkezésre áll Arteta, ahogy Freddie Ljungberg és Per Mertesacker az utánpótláscsapatoknál dolgozó stábok tagjai, míg Edu a technikai igazgatói posztot tölti be.

Az Arsenal új vezetőedzője csak azokra számít, akik elkötelezettek a klub iránt | Eurosport

Mikel Arteta szerint csapata egyre inkább kezd úgy játszani, ahogyan azt ő megálmodta, de tisztában van azzal, hogy hosszú út vezet még a céljaik eléréséhez. A télen kinevezett szakember a Sky Sportsnak adott interjúban beszélt az eddig elvégzett munkájáról, a váratlan nehézségekről és az előttünk álló átigazolási szezon fontosságáról.

Gilberto, aki az Arsenal ikonikus, a 2003/2004-es bajnoki szezont veretlenül megnyerő csapatának tagja volt, bevallja, hogy nem lenne ellenére a londoniakhoz való visszatérés, ha megfelelő pozíciót kínálnának neki.

"Élvezem a jelenlegi munkám. De sose lehet tudni. Az Arsenal különleges helyet foglal el a szívemben, és ha egy nap ajánlatot kapnék a klubtól, természetesen elgondolkodnék rajta. De egyelőre kívülről követem a történéseket, és ha jelenleg másképp tudok segíteni az Arsenalnak, mindent megteszek."

via goal.com

Hozzászólások