Premier League - Conte örökké hálás lesz a Chelsea legendájának támogatásáért  
Conte örökké hálás lesz a Chelsea legendájának támogatásáért  
Fotó: Europress/AFP

Conte örökké hálás lesz a Chelsea legendájának támogatásáért  

Szabó BenceSzabó Bence
2020/05/13 14:55
A napokban történt három éve, hogy Antonio Conte első angliai idényének végén bajnoki címet ünnepelhetett a Chelsea-vel. A gyors sikerek ellenére az olasz edző ma már nem a londoniak menedzsere, mégis nagyrészt boldogan tekinti vissza az eseményekre, a klublegenda John Terry segítségéért pedig örökre hálás lesz.


A 2016-17-es idényben Antonio Conte jött, látott és meghódította a Premier League-et a Chelsea-vel. Az olasz edző a kezdeti botladozást követően hamar a megszokott háromvédős felállására váltott és villámgyorsan saját képére formálta csapatát. Egy tizenhárom meccses győzelmi szériának is köszönhetően pedig már május 12-én, a West Brom idegenbeli legyőzésével biztossá vált a londoniak bajnoki címe. 

Bár épp a formációváltás miatt a klubnál utolsó évét töltő csapatkapitány és legenda John Terry hamar kiszorult a kezdőcsapatból, Conte szerint végig kitűnő viszonyt ápolt az angol védővel, akinek támogatása fontos eleme volt a csapat sikerének.

"Nagy megtiszteltetés volt egy ilyen klublegendát edzeni, mint ő. Egy nagyszerű ember és játékos egyben, aki rengeteget segített nekem az első idényemben a pályán és azon kívül is. Az edzéseken nagyon fontos része volt a csapatnak."

000_O82GE.jpgFotó: Europress/AFP

Egész éves munkáját és a csapatnál töltött hosszú karrierjét Conte a Sunderland elleni hazai bajnokin köszönte meg, amikor egy 26. perces cserét követően felállva ünnepelhette őt a közönség.

"Ő döntött a korai csere mellett, mivel a 26-os volt a mezszáma, én pedig boldogan adtam meg neki a lehetőséget. Örökké hálás leszek neki, nagyon fontos volt számomra és a csapatnak is."

Conte még egy játékost emelt ki a Chelsea-nél töltött időszakából. N'Golo Kante, aki az olasz menedzser egyik első igazolása volt a csapat élén 2016 nyarán, azóta is a liga egyik legjobbja a posztján, Conte pedig csodálattal emlékszik vissza a francia középpályás elnyűhetetlenségére. 

"A középpálya bármely pontján tud játszani, egy igazi klasszis. A labda nélküli mozgása lenyűgöző, amikor pályán van, úgy érzed, mintha 12 emberrel játszanál. Ráadásul nagyon pozitív srác, mindig mosolyog. Ő az egyik legjobb játékos, akit valaha edzettem."

Ami a bajnoki győzelemmel záruló szezont illeti, Conte a már említett formációváltáson kívül még egy kulcspillanatban látja a siker okát. Az olasz szerint a korábbi nagy rivális Manchester United emlékezetes, 4-0-ás legyőzése hatalmas lökést adott csapatának. 

"Ha 4-0-ra nyersz egy topcsapat ellen, az komoly önbizalmat ad. Megértettük, hogy harcban lehetünk a bajnoki címért. Ez a meccs hitet és magabiztosságot adott nekünk."

000_HF2YM.jpgConte a MU ellen 4-0-ra megnyert meccsen, 2016 októberében -Fotó: Europress/AFP

A meccs emlékezetes pillanata volt, amikor Conte még a negyedik gólt követően is őrjöngve ünnepelt, felbosszantva ezzel a United kispadján ülő José Mourinhót is.

"Szeretem intenzíven megélni a munkámat. Néha szeretem megmutatni a szenvedélyem és megosztani az örömöm a szurkolókkal, akikkel csodás kapcsolatot ápoltam a klubnál."

Való igaz, a szurkolók többsége oda volt az olasz menedzserért, így körükben komoly elégedetlenséget okozott, amikor a következő, gyengébben sikerült idény végén a klub elküldte Contét. Az Inter jelenlegi edzője a keserű távozás mellett mégis pozitív emlékekkel tekint vissza londoni időszakára.

"Egy topklub edzőjének lenni sohasem egyszerű, az elvárások hatalmasak. Folyamatosan nyerned kell, hogy megtartsd az állásodat. A Chelsea pedig az elmúlt évek egyik legjobb csapata az országban, rengeteg trófeát nyertek. Természetes, ha magasak voltak az elvárások. Az emlékeim így is csodásak, jó kapcsolatom volt a szurkolókkal, a játékosokkal, de a klubbal is."


via Skysports és goal.com

Hozzászólások