Premier League - Belebukhat a családi botrányba a Manchester United új csodaigazolása
Belebukhat a családi botrányba a Manchester United új csodaigazolása
Fotó: Europress/AFP

Belebukhat a családi botrányba a Manchester United új csodaigazolása

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/10/13 18:08
Hamis szülők, hamis papírokkal, furcsa 21. századi sztori - a 41 millió eurós Amad Diallo Traoré szárnyalását és Angliába igazolását nem várt fordulat törheti ketté. 

"Miért fizet rakatnyi pénzt a United egy 24 percet játszó tiniért?", tették fel a kérdést különböző fórumokon néhány nappal ezelőtt, miután a Manchester United hivatalosan is bejelentette Amad Diallo Traoré szerződtetését. A 18 éves, elefántcsontparti születésű jobbszélső az olasz Atalantától teszi át székhelyét januártól az Old Traffordra, miután bónuszokkal együtt 21+20 millió eurós összegben állapodtak meg a felek.

A Serie A egyik legtehetségesebb játékosának tartott, korábban a Juventusnál, az Internél és a Milannál is próbajátékozó fiatalt 2016 óta figyelte a United, és miután nem sikerült megszerezniük Jadon Sanchót, gyorsan lecsaptak a fél Európa által csábított titánra, aki a hírek szerint annak ellenére a kezdőcsapat tagja lehet a Premier League-ben, hogy eddig mindössze 24 percet játszott az olasz élvonalban - igaz, az Udinese elleni debütálásakor rögtön góllal hálálta meg a bizalmat. "Úgy játszik, mint Messi! Szabálytalankodnunk kell ahhoz, hogy megállítsuk őt edzésen" - mondta róla bergamói csapattársa, Papu Gómez

Diallo pont akkor írt alá Manchesterbe, amikor az Atalanta már szinte mindenben megegyezett a Parmával egy kölcsönszerződés kapcsán. Hozzá kell tenni azonban, hogy az átigazolás véglegesítéséhez Angliában szükség lesz orvosi vizsgálatra, valamint különböző munkavállalási, letelepedési engedélyekre - és itt jöhet a nagy csavar a történetben.

Több brit portál is megszellőztette ugyanis a hírt, miszerint Diallo testvérével, a nála két évvel idősebb, jelenleg a Sassuolónál futballozó Hameddel együtt hamis dokumentumokkal költözött évekkel ezelőtt Elefántcsontpartról Olaszországba, Parmába. Az ügyészek hónapok óta vizsgálják az ügyet, a nyomozás pedig eljutott egy újabb fázisba: kiderült, hogy az sem biztos, Diallóékat a saját szüleik vitték családi vízummal Európába, sőt, kérdéses, hogy Amad és Hamed egyáltalán testvérek-e.

A parmai rendőrség eddig öt embert hallgatott ki, köztük Marina Edwige Carine Tehert, a 41 éves édesanyát, valamint Hamed Mamadou Traorét, a 45 éves édesapát - őket illegális bevándorlás elősegítésének vádjával gyanúsítják, és DNS-vizsgálatok várnak rájuk. Amennyiben a családi iratok összehasonlítása után bebizonyosodik, hogy hamis papírokkal lépték át a határt, úgy további szankciók érkezhetnek. Noha büntetőjogi felelősségre vonás egyelőre nincs, és a két játékos nem is részesülhet ilyesmiben, hisz Olaszországba költözésükkor kiskorúak voltak, az olasz szövetség (FIGC) biztosította a hatóságokat, hogy az etikai kódex bárminemű megszegése esetén fegyelmi eljárást indítanak a két játékos ellen. 

Kérdés, valóban szintet lép-e az ügy, ha igen, mit cselekszik a szövetség, és tud-e egyáltalán az esetről a United, hisz adott esetben eltiltás is várhat Diallóékra. Amad egy ideje a Diallo vezetéknevet használja a Traoré helyett - nagyjából attól kezdve, hogy elindult ellenük a nyomozás... 

részben via goal.com, The Sun

Hozzászólások