Premier League - A korábbi Arsenal játékos rendesen odamondogatott a Manchesterben megégő Alexis Sancheznek
A korábbi Arsenal játékos rendesen odamondogatott a Manchesterben megégő Alexis Sancheznek
Fotó: Europress/AFP

A korábbi Arsenal játékos rendesen odamondogatott a Manchesterben megégő Alexis Sancheznek

Nánási AntalNánási Antal
2020/09/06 11:50
Ahogyan az várható volt, nem maradt reakció nélkül Alexis Sanchez a napokban elhangzott, első manchesteri élményeire visszatekintő nyilatkozata. Az immáron végleg az Internazionale alkalmazásában álló chileinek válaszképpen Ray Parlour, az Arsenal egykori középpályása mondogatott oda.

Alexis Sanchez csillaga egészen a Manchester Unitedbe való szerződése idejéig felfelé ívelt, az Old Traffordon töltött idő azonban a lehető legrosszabban sült el a számára. A korábban az Udinesében, a Barcelonában és Arsenalban is kulcsjátékos chilei enyhén fogalmazva sem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket Manchesterben, és nagyon hamar kiderült, hogy a klubnak inkább a játékos eladása, semmint a csapatba építése lesz a fő feladata. Maga Sanchez sem érezte jól magát Manchesterben, egy a napokban tett visszatekintő nyilatkozatában pedig arról beszélt, ha tehette volna, az első edzés után felbontotta volna a szerződését a vörös ördögökkel.

„Már az első edzés után távozni akartam a Manchester Unitedtől"- árulta el a klasszis támadó | Eurosport

Alexis S á nchez 2018-ban nagy reményekkel igazolt a Manchester Unitedba, de szerződtetése igazi baklövésnek bizonyult. A 2019/20-as idényben az Interhez került kölcsönbe, idén nyáron pedig véglegesen leigazolták a milánóiak a támadót. Sanchez arról beszélt, legszívesebben már az első edzés után távozott volna Manchesterből. Sánchez 2018 januárjában igazolt az Arsenaltól a Vörös Ördögökhöz.

A hangzatos nyilatkozatra korábbi klubjának egyik legendája, Ray Parlour válaszolt, aki igencsak helyre tette a chileit.

„Mégis hogy mondhatja egy játékos a klubba való szerződésének másnapján, hogy el akarja hagyni a csapatot? Ez a magatartás teljesen méltatlan egy labdarúgóhoz. Azt kellett volna mondania, hogy mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a Manchester Unitednél is ugyanolyan jól teljesítsen, mint az Arsenalnál.”

Ray Parlous az Arsenal játékosakéntRay Parlous az Arsenal játékosakéntFotó: Europress/AFP

Parlour szerint Sanchez ölbe tett kézzel várta, hogy a helyzete javuljon a manchesterieknél, a megfelelő hozzáállás, a szurkolók és a klub megnyerésének szándéka azonban kezdettől fogva hiányzott belőle. Hiába más stílusban játszott a klub, mint amihez a játékos az előző csapatában szokva volt, Sancheznek ettől még meg kellett volna próbálnia igazodni az új körülményekhez, az új társakhoz, de látszólag ebből semmi sem valósult meg. Sőt, az átigazolást körülvevő hatalmas felhajtás és főleg a kialkudott gigafizetés okán mindenki Sancheztől várta, hogy a pályán is igazolja, megéri a Unitednek heti félmillió fontot költenie a szolgálataira.

„Ijesztő az az összeg, amit Manchesterben keresett, heti 560 000 font. Ezért tenni is kellett volna valamit, ehelyett azt mondod egy nap után, hogy távozni akarsz? Inkább keményen kellett volna dolgozni.”

Alexis Sanchez esetében nem a Unitedhez való szerződés kapcsán merült fel először a Manchesterbe való költözés gondolata, korábban ugyanis a Manchester City-vel tárgyalt, végül azonban az üzletből nem lett semmi. Furcsamód azonban, főleg a City anyagi lehetőségeit ismerve, a transzfer épp az anyagiakon akadt meg, Sanchez ugyanis nem kapta meg azt a fizetési ajánlatot, amelyre ő rábólintott volna. Parlournek ezzel kapcsolatban is markáns véleménye van:

„Ha annak idején annyira mehetnéke volt a Cityhez, miért nem adott lejjebb az igényeiből? Mondjuk heti 250 000 fontért aláírhatott volna. Azt hiszem, annyiból is meg tudott volna élni.”

sanchez.jpgFotó: Europress/AFP

Alexis Sanchez másfél keserű Manchesterben töltött évet követően igazolt Olaszorságba, ahol az Internazionaléban töltött egyéves kölcsönt követően további három évre kötelezte el magát Antonio Conte csapatához. A legutóbbi szezonban ezüstésmes Inter számára szeptember 26-án kezdődik az új idény, amelyet immáron szurkolók előtt rendezhetnek meg, amennyiben az olasz kormány elfogadja az erre vonatkozó indítványt.

via

Hozzászólások