Premier League - A visszavonuláson gondolkodott a Liverpool világklasszisa
A visszavonuláson gondolkodott a Liverpool világklasszisa
Fotó: Europress/AFP

A visszavonuláson gondolkodott a Liverpool világklasszisa

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/05/11 19:17
Olyan mélységeket járt meg az utóbbi hetekben, mint előtte soha - alaposan átértékelte az életét a koronavírus miatt Virgil van Dijk.

Kereken két hónapja, március 11-én, az Atlético Madrid elleni BL-búcsú során lépett pályára legutóbb tétmeccsen a Liverpool. A Premier League-et óriási, 25 pontos fölénnyel vezetik, és akár folytatódik a szezon, akár a befejezés mellett döntenek a klubok vezetői, nem igazán lehet elképzelni, hogy bárki is elvegye tőlük a bajnoki címet.

A játékosok mindeközben továbbra is otthon edzenek, a hosszú várakozás azonban korántsem annyira könnyű, mint azt eleinte hitték. A Mersey-partiak klasszis védője, Virgil van Dijk a BT Sportnak beszélt frissen és őszintén azokról a sportemberi gondolatokról, amik a fejében cikáztak a járványidőszak alatt. 

Hogyan indulhat újra a Premier League? | Eurosport

Már hivatalos, hogy az európai topligák közül a német Bundesliga térhet vissza elsőként a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetből. Példáját a legtöbb nagy bajnokság követni szeretné, azonban még az újraindulásra legesélyesebb Premier League-ben is komoly akadályok állnak a szezon hátralévő részének lejátszása előtt. Közel két hónap szünet után, május 16-án végre újrakezdődhet a futballélet Európában.

"Nagyon nehéz volt az elmúlt pár hét, nemcsak nekem, hanem az egész világnak. Hiányzik, hogy nem mehetünk ki, nem mutathatjuk meg a tehetségünket, a kemény munkánkat, hiányzik a játék minden apró része: a szurkolók, a győzelmek, az edzések, a bemelegítések, és a csapattársak, akikkel általában rengeteg időt töltünk együtt - most két hónapja jóformán nem is láttuk egymást, csak chaten tartjuk a kapcsolatot.

Néha az őrület járt át, olyan mély és furcsa érzés, ami eddig még sosem. Sokkal jobban megbecsüljük az élet apróbb dolgait, egyben átértékelünk mindent. 

Alapesetben nem akarok a visszavonuláson gondolkozni, de most sajnos volt rá időm. Mi lesz velünk a karrierünk után? Mihez kezdünk magunkkal? Ugyanolyan ürességet érzünk majd, mint manapság? Fogalmunk sem lehet, mit hoz a holnap. 

Meg kell próbálnunk alkalmazkodni és mindent máshogy csinálni. Fizikailag rendben vagyok, a csapattal együtt készen állunk az esetleges folytatásra, de természetesen az egészség az első" - mondta.

A 28 éves van Dijk 2018 elején igazolt a Liverpoolhoz, ahol igazi vezére lett a csapatnak, egyben a világ egyik, ha nem a legjobb középhátvédjévé nőtte ki magát.

via BT Sport

Hozzászólások