Premier League - A ManCity csatára szerint a Premier League-játékosok félnek visszatérni a pályára
A ManCity csatára szerint a Premier League-játékosok félnek visszatérni a pályára
Fotó: Europress/AFP

A ManCity csatára szerint a Premier League-játékosok félnek visszatérni a pályára

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/02 10:10
A Manchester City argentin csatára, Sergio Agüero azt mondta, a Premier League futballistáinak többsége fél visszatérni a pályára, amíg a koronavírus-járvány tart.

A válogatottban eddig 97 meccsen 41-szer eredményes, 31 éves támadó úgy fogalmazott, tudomása szerint az angol élvonal játékosai még az edzésektől is ódzkodnak a fertőzés veszélye miatt.

Angliában még nincs konkrét döntés a Premier League bajnoki küzdelmeinek folytatásáról, egyes hírek szerint június közepén, zárt kapuk mögött kezdhetik újra a pontvadászatot, amit március 13-án állítottak le.

A húsz klub képviselői pénteken is tanácskoztak, és abban maradtak, csak a kormány iránymutatásai szerint térnek vissza az edzésekhez és a mérkőzésekhez. Hangsúlyozták, a klubok ismét megerősítették elkötelezettségüket a szezon befejezése kapcsán.

A Premier League illetékesei megbeszéléseket folytattak a kormány képviselőivel a szükséges koronavírus-tesztelésről és azokról a logisztikai intézkedésekről, amelyek elősegítik az újrakezdést, és lehetővé teszik a játékosok számára az edzések folytatását.

A rendőrség úgy véli, biztonságosabb lenne semleges pályákon rendezni a meccseket, ez csökkentené az esélyét, hogy a szurkolók a stadionok körül csoportosuljanak.

MTI

Hozzászólások