Premier League - A klublegenda szerint Lukaku nem tiszteli a Manchester Unitedet
A klublegenda szerint Lukaku nem tiszteli a Manchester Unitedet
Fotó: Europress/AFP

A klublegenda szerint Lukaku nem tiszteli a Manchester Unitedet

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/18 21:20

Romelu Lukaku újságírói kérdésre nemrég elismerte: nem bánná, ha egyszer Olaszországba igazolhatna. Gary Pallister, a Manchester United legendás védője nem volt elragadtatva a belga válogatott támadó nyilatkozata miatt, szerinte ugyanis ez arra utal, hogy nem tiszteli eléggé jelenlegi klubját.

Egyelőre erősen pletykaszagúnak tűnő sajtóhírek szerint a Juventus szívesen leigazolná a Manchester United támadóját. Ezzel kapcsolatban kérdezte a belga támadót az olasz Gazzetta dello Sport, és a lap kérdésére Lukaku azt mondta: "Miért ne? Remélem, megtörténik." Ez volt az a nyilatkozat, ami kiverte a biztosítékot Pallisternél.

"Szerintem tiszteletlenség más klubokról beszélni, miközben szerződés köt egy klubhoz. Ha ez jár valakinek a fejében, azzal nincs gondom, azt viszont problémásnak látom, ha ezt világgá is kürtöli. Nem túl ideális forgatókönyv, ha a legeredményesebb gólszerződ a külföldre szerződésről beszél - már amennyiben valóban ez történt -, miközben a klubra valódi nyomás helyeződik" - mondta Pallister.

043_DPA_SAPA970409376960.jpgFotó: Europress/AFP

Nem ő az egyetlen a Manchester United korábbi játékosai közül, aki az utóbbi időben kritizálta Lukakut. Nemrég Paul Scholes azt mondta, egyáltalán nem biztos benne, hogy a Manchester United meg tudja nyerni a bajnokságot, miközben Lukaku az első számú támadója. Az egykori középpályás a belga támadó képességét és a motivációját is megkérdőjelezte.

"Nem igazán vagyok biztos abban, hogy egy ilyen gólszerzővel meg tudják nyerni a bajnokságot. Szerintem a tizenhatoson kívül nem elég hatékony. Abban sem vagyok biztos, hogy elég keményen dolgozik, azonban még fiatal, aki elég jól teljesített, sok gólt szerzett. Gyors és erős, ugyanakkor most egyike azon MU-játékosoknak, akik gyengén állnak az önbizalom tekintetében."

000_Par3621136.jpgFotó: Europress/AFP

Scholes azt is hozzátette, nagyobb problémát jelent a manchesteriek játékában, hogy Lukaku nem kap elég segítséget, illetve hogy nincsenek riválisai a posztján. Kiemelte, hogy amikor a Manchester Unitednek 1999-ben összejött a triplázás, Sir Alex Ferguson négy középcsatárra is számíthatott. Scholes szerint Anthony Martial és Marcus Rashford nem igazán lehetnek Lukaku alternatívái.

"Talán szóba jöhetnek, de ők inkább szélsőknek tűnnek, ráadásul mostanában a menedzser nem is számított rájuk. A mi időnkben volt négy középcsatár a csapatban: Andy Cole, Teddy Sheringham, Ole Gunnar Solskjaer és Dwight Yorke. Amikor közülük valaki épp hullámvölgybe került - ami minden futballistával megtörténik időnként - mindig volt valaki, aki a lehetőségre várt, és be tudott szállni."

via goal.com

Hozzászólások