Premier League - A játékosok között de Gea, csapatszinten a Chelsea az őszi legjobb
A játékosok között de Gea, csapatszinten a Chelsea az őszi legjobb
Fotó: Europress/Getty

A játékosok között de Gea, csapatszinten a Chelsea az őszi legjobb


2014/12/30 12:06

A tegnap esti Liverpool-Swansea meccsel hivatalosan véget ért a Premier League őszi szezonja. Eljött hát az eddigiek összegzésének ideje, legalábbis a jelenlegi legjobb, az angol focival foglalkozó műsorban, a Sky Sports Monday Night Footballjában, ahol Jamie Carragher és Gary Neville értékelték 2014 őszét.

A két korábbi védő négy kategóriában adta oda az ősz legjobbjainak a díjakat, illetve összerakták az 'Ősz csapatát' is.

Az Ősz legjobbja az összesített voksokat tekintve David de Gea, a Manchester United kapusa lett, aki Gary Neville-nél az ősz legjobbja, Carraghernél a legjobb fiatal játékos lett (utóbbinál a sérülései ellenére is 14 bajnoki gólig jutó Sergio Agüero lett a legjobb, előbbinél Thibaut Courtois lett a legjobb fiatal). Az Év újonca mindkettejüknél a Queens Park Rangersben focizó Charlie Austin lett, míg a legtöbbet fejlődő játékos Harry Kane (Neville) és Gylfi Sigurdsson (Carragher) lett.

Az év csapatában hat Chelsea-játékos kapott helyet (összesen kilenc posztban értett egyet egymással a két szakértő, a maradék két helyre a nézők Twitteren szavaztak egy-egy Chelsea és Southampton játékos között, végül mindkét szavazást a Szentek nyerték), mellettük ketten a S'otonból kerültek be a legjobb tizenegybe, míg az Arsenalt, a Manchester Unitedet és a Manchester Cityt egy-egy focista képviseli.

A 2014-es Premier League-ősz legjobb csapata: David De Gea (Manchester United) - Branislav Ivanovic (Chelsea), Jose Fonte (Southampton), John Terry (Chelsea), Cesar Azpilicueta (Chelsea) - Alexis Sánchez (Arsenal), Morgan Schneiderlin (Southampton), Nemanja Matic (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea) - Diego Costa (Chelsea), Sergio Agüero (Manchester City)

A szavazásokról, a díjazottakról és azok statisztikáiról mindent megtaláltok a MNF Twitterén.

Bónuszként pedig álljon itt egy igen mókás videó Jamie Carragher reakciójáról arra, amikor megtudta, hogy Fabricio Coloccini lehet a Newcastle United új menedzsere, amennyiben Alan Pardew távozik a Crystal Palace-hoz. :)

Hozzászólások