Premier League - Minden idők egyik legjobbja miatt játszik 5-ös mezben a Liverpool nélkülözhetetlen középpályása 
Minden idők egyik legjobbja miatt játszik 5-ös mezben a Liverpool nélkülözhetetlen középpályása 
Fotó: Europress/AFP

Minden idők egyik legjobbja miatt játszik 5-ös mezben a Liverpool nélkülözhetetlen középpályása 

Takács MártonTakács Márton
2020/03/29 12:48
A Liverpool holland középpályása, Georginio Wijnaldum elárulta, ki a gyerekkori hőse, és ki volt a legkeményebb ellenfele. 

A 29 éves labdarúgó azért az 5-ös számú mezben játszik, mert a kedvenc játékosa gyerekként a Real Madrid legendája, Zinedine Zidane volt. 

Az ikonikus francia most éppen a második edzői korszakát tölti a Realnál, az első szakaszban három egymást követő Bajnokok Ligája-címet nyert csapata élén - ezáltal hozzáadva trófeák sokaságát ahhoz a terméshez, amelyet játékosként nyert egyesületeivel és a válogatottal egyaránt. 

Zidane-Real-Madrid-min.jpg Zidane 5-ösben varázsolt a Realban - Fotó: Europress/AFP

Zidane, aki öt évet töltött a Juventusnál, a Serie A óriásánál, büszkén viselte az 5-ös mezt, ez pedig arra ösztönözte Wijnaldumot, hogy kövesse a francia zseni példáját, így eddigi Premier League-karrierje során 5-ös trikót hordott ő is.

"Az 5-ös egy igazán különleges szám nekem" - mesélte Wijnaldum egy Instagram live videóban. "Ez volt a szerencseszámom, amikor fiatal voltam, de azért is, mert kedvenc játékosom, Zinedine Zidane ötössel a hátán focizott. Nagyon boldog voltam, mert a profi karrieremet 5-ös mezben kezdhettem el. Azóta a Newcastle-ban is így tettem, és amikor Liverpoolba jöttem, a klub alapvetően az 5-ös trikót szánta nekem. Nagyon boldog voltam emiatt."

A 29 éves holland azt is elmesélte, hogy mexikói válogatott középpályás, Andres Guardado - akivel Wijnaldum a 2014-es brazíliai világbajnokságon találkozott a pályán, amikor a hollandok 2-1-re győztek - volt számára a legnagyobb kihívást jelentő személy, akivel valaha szembekerült. 

"Látni akarom, hogy megnyerik! Ettől rossz ember vagyok?" - a világ egyik legjobb komikusa a Liverpool bajnoki címét félti | Hosszabbítás

A népszerű angol színész és komikus, John Oliver a talkshow-ja legutóbbi adásában kifejtette, hogy milyen szomorú lenne, ha kedvenc labdarúgócsapata, a Liverpool nem tudná befejezni az angol bajnokság idei szezonját. A koronavírus miatt április 4-ig biztosan szünetel a Premier League, Oliver szerint igazságtalan lenne, ha a tabellát 25 ponttal vezető Pool nem arathatná le a babérokat.

"A legkeményebb ellenfél, akivel valaha játszottam, Andres Guardado volt. A 2014-es vb-n játszottunk Mexikó ellen, borzasztó meleg volt, és éppen ő volt a közvetlen ellenfelem aznap. Nagyon forró nap volt, ő meg egyre csak futott! Nagyon nehéz feladatot jelentett számomra, ő egy igazán jó labdarúgó. Nagyszerűen bánt a labdával, nem volt könnyű megállítani. Mivel olyan meleg volt, még nehezebb volt, mint normál esetben, de a végén mégis megnyertük a meccset."

Wijnaldumot és csapattársait az elődöntőben büntetőkkel búcsúztatta a későbbi ezüstérmes Argentína, de a bronzmérkőzésen a hollandok 3-0-ra győztek a házigazda brazilok ellen úgy, hogy Wijnaldum szerezte a harmadik gólt. 

Wijnaldum-Atlético-Liverpool-min.jpg Wijnaldum az Atlético ellen - Fotó: Europress/AFP

via goal.com

Hozzászólások