Premier League - Wenger tudni véli, mi okozta Alexis Sánchez formahanyatlását
Wenger tudni véli, mi okozta Alexis Sánchez formahanyatlását
Fotó: Europress/AFP

Wenger tudni véli, mi okozta Alexis Sánchez formahanyatlását

Németh DánielNémeth Dániel
2018/11/08 21:37

Alexis Sánchezt januárban nagy reményekkel (és jelentős fizetéssel) igazolta le a Manchester United, a chilei azonban egyelőre adós a jó teljesítménnyel. Korábbi edzője, Arséne Wenger szerint elveszítette önbizalmát, ezért zárt a vártnál gyengébb időszakot.

Mourinhóval ellentétben Wengernek szép emlékei lehetnek a támadóról, pályafutása során Sánchez az Arsenalban hozta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. 166 mérkőzésen 80 gólt szerzett és 45 gólpasszt osztott ki, így amikor az Ágyúsokkal kötött szerződése kifutóban volt, több sztárcsapat is küzdött érte.

Köztük a két manchesteri csapat. A City már nyáron vitte volna a chilei támadót, azonban nem sikerült az átigazolási határidő vége előtt megkötni a megállapodást. Télen viszont a rekordot rekordra halmozó ManCity inkább a sérülésekkel teletűzdelt védelmét erősítette, Alexis pedig a United felé vette az irányt.

Akkor ez nagy fogásnak tűnt, azonban a támadósor szinte minden posztján bevethető chilei egyelőre szenved az Old Traffordon. 28 mérkőzésen 4 gól és 7 gólpassz a mérlege, aminél mindenképpen többet vártak a Premier League egyik legjobban fizetett játékosától. Korábbi mestere szerint a játékos önbizalmával akadnak gondok.

"Úgy hiszem, eltűnt az önbizalma. Alexis Sánchez legnagyobb erőssége a cselezés, illetve hogy hajlandó bevállalni a párharcokat. Ezek a játékosok akkor a legsebezhetőbbek, ha eltűnik az önbizalmuk, mert a játékuk alapvetően erre épül. Azt látom, hogy ez belőle fokozatosan eltűnt" - nyilatkozta Wenger a Bein Sportsnak.

Az Arsenalt 22 éven át irányító szakember szerint Alexis a szezon elején rendben volt fejben, azonban idővel ez is elveszett a játékából. Sánchez sokszor csak csereként kapott lehetőséget az utóbbi időben, a Bournemouth és a Juventus ellen azonban ott volt a kezdőben.

via goal.com

Hozzászólások