Premier League - Wenger szerint Salah képes Messihez hasonló teljesítményt nyújtani
Wenger szerint Salah képes Messihez hasonló teljesítményt nyújtani
Fotó: Europress/AFP

Wenger szerint Salah képes Messihez hasonló teljesítményt nyújtani

Németh DánielNémeth Dániel
2019/09/08 19:11
Komoly dicséretet kapott Arséne Wengertől a Liverpool támadója, Mohamed Salah, ugyanis az Arsenal legendás menedzsere szerint az egyiptomi klasszis sok tekintetben hasonlít Lionel Messire. Ahhoz viszont, hogy az argentin zseni nyomdokaiba lépjen, változtatnia kellene a kapu előtti mentalitásán, mondta a szakember.

Azok után, hogy Mohamed Salah zsinórban második évben bizonyult a Premier League gólkirályának - a második alkalommal harmadmagával - aligha kérdéses, hogy az egyiptomi napjaink legjobb támadói közé tartozik. Az utóbbi időben azonban sokan kritizálták a Liverpool klasszisát túlzottan önző játéka miatt, többek között azt követően, hogy a Burnley elleni találkozón nem passzolt jobb helyzetben lévő csatártársának, a szintén életveszélyes Sadio Manénak. A szenegáli támadó láthatóan nehezen viselte a történteket.

Jürgen Klopp nem tulajdonított különösebben nagy jelentőséget a jelenetnek. "Mané egy elég érzelmes srác, mindannyian más személyiségek vagyunk. Valami nem úgy alakult, ahogyan azt szerette volna, azonban nem a cseréről van szó. Az öltözőben mindent tisztázni fogunk"jelentette ki. Jordan Henderson megerősítette főnöke álláspontját, az angol válogatott középpályása szerint semmi olyan nem történt, ami negatív hatással lehetne a csapat teljesítményére, mert mindenki a győzelmet tartja a legfontosabbnak.

000_1JJ521.jpg Fotó: Europress/AFP 

"Sadio rendben volt, remek srác. Folyamatosan próbáljuk hajtani egymást, ami szerintem elég fontos. Mindannyian többre törekszünk, fejlődni szeretnénk, ugyanakkor nagyon közel állunk egymáshoz, tudjuk ezt kezelni. Hogy mi okozta, azt nem is igazán tudom. Először semmit sem értettem, utána pedig amikor bejött, már nevetett és poénkodott. Jól teljesített. Ő és Bobby rengeteg második labdát gyűjtött be, fantasztikusan játszott. De ahogyan említettem, szeretnénk hajtani egymást"nyilatkozta a csapatkapitány.

Úgy tűnik tehát, hogy Salah önző megoldása nagyobb vihart kavart a médiában, mint a Liverpool öltözőjén belül. A beIN Sports szakértőjeként dolgozó Arséne Wenger azonban ismét bedobta a témát, igaz, egészen más szemszögből közelítette meg a kérdést. Az Arsenal edzőlegendája ugyanis fantasztikus játékosnak tartja Salahot, olyannyira, hogy szerinte akár Lionel Messi szintjét is elérheti. Ehhez azonban - hívta fel rá a figyelmet - elengedhetetlen lesz, hogy a társakat is kiszolgálja, ahogyan azt az argentin is teszi.

"Nagyjából 20 gól van közöttük, ha nagyon konkrétak akarunk lenni. Hasonlít a játéka Messiéhez, de kiegyensúlyozottság terén is közelednie kellene hozzá. Úgy gondolom, nagyszerű befejező, Messi azonban más szint, ő az utolsó passzok kiosztásában is remek. Salah jelenleg túlzottan is magára koncentrál, így ez egy olyan dimenzió, ahova még eljuthat, ha idősebb lesz. Meg kell találnia azokat a pillanatokat, amikor passzra van szükség, illetve amikor lövésre. Nagyon kedvelem őt, óriási a potenciál benne" - mondta Wenger.

000_1F91YQ.jpg Fotó: Europress/AFP

A francia szakember 2018-ban távozott az Arsenaltól, azóta csak televíziós munkát vállalt. Abból azonban sosem csinált nagy titkot, hogy előbb-utóbb szeretne visszatérni az edzősködéshez. "Több időre volt szükségem, mint azt korábban gondoltam. Hagynom kellett, hogy leülepedjenek bennem a dolgok. Elszakadtam kissé, úgy éreztem magam, mint egy 35 évnyi kómából felébredő beteg. Máshogy láttam az életet, a klubomon, a játékomon és a munkámon túl. De reggelente még mindig a foci az első gondolatom" - vallotta be Wenger.

Hozzászólások