Premier League - Wenger 2019-ben visszatér, de Angliában nem vállal munkát
Wenger 2019-ben visszatér, de Angliában nem vállal munkát
Fotó: Europress/AFP

Wenger 2019-ben visszatér, de Angliában nem vállal munkát

Németh DánielNémeth Dániel
2018/11/01 13:10

Arséne Wenger távozásával egy hosszú és eredményes korszak ért véget az Arsenalnál. A francia menedzser 22 év után állt fel az Ágyúsok kispadjáról, azonban az edzősködéstől nem vonult vissza, és rövidesen visszatérne a pálya szélére, igaz, egyelőre konkrétumokat nem árult el a jövőjéről. Azt leszámítva, hogy Angliában már nem szívesen vállalna munkát.

Wenger jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti, azonban ha minden megfelelően alakul, nem kell már sokat várni, hogy újra feltűnjön az oldalvonal mellett. Idén valószínűleg már sehova sem kötelezi el magát, 2019 elején azonban ismételten munkába állna valahol. Mostanában leginkább a Real Madriddal hozták szóba, ahol Julen Lopetegui menesztését (és Antonio Conte megvétózását) követően épp edzőt keresnek.

Akárhogy is alakul, a francia edző Angliában nem szívesen vállalna munkát, szerinte az Arsenalnál eltöltött évtizedeket követően furcsa lenne, ha a Premier League környékén tűnne fel. "2019 elején szeretnék visszatérni. Jelenleg pihenek, rengeteg focit nézek. Sokszor mondtam, hogy Anglia nem lenne túl jó választás, mert túl sok időt töltöttem egy klubnál, furcsa lenne máshova menni."

Sorban nyeri a meccseket, mégsem igazán jó az Arsenal | Hosszabbítás

Védekezésben, de még támadásban is akadozik a gépezet. A győzelmek így is jönnek.

Unai Emery irányításával kifejezetten jól szerepel az Arsenal, az augusztus közepe óta lejátszott 13 mérkőzéséből 12-t megnyert, és hosszú idő után a hétvégi, Crystal Palace elleni találkozón (2-2) veszített újra pontokat a bajnokságban. Wenger azt mondta, természetesen örül annak, hogy korábbi csapatának ennyire jól megy, szerinte akár még a bajnoki címért is harcban lehetnek Aubameyangék.

"Ha nyer az Arsenal, én már boldog vagyok. Keményen dolgoztam, és azt hiszem, jó állapotban hagytam hátra a klubot. Végtére is, én mindenekelőtt egy szurkoló vagyok, azt szeretném, ha mérkőzéseket nyernének. Menedzserként nem csak a játékosok pályafutására, a játékstílusra vagy hatással, de a klub felépítésére is, és ez nagyon fontos. Így egy klub képes nagyon magas szinten folytatni."

Amikor arról kérdezték a 69 éves edzőt, megnyerheti-e a Premier League-et az Arsenal, egyértelmű igennel felelt. "Tavaly 15 mérkőzést nyertünk hazai pályán, volt két döntetlenünk és két vereségünk. Idegenben viszont nem voltunk elég jók. A minőség egyértelműen ott van. Megvan az esélyük a győzelemre, azonban vannak még nagyon erős csapatok a bajnokságban" - nyilatkozta Wenger.

Hozzászólások