Premier League - "Wayne Rooney simán a Manchester United edzője lehet!"
"Wayne Rooney simán a Manchester United edzője lehet!"
Fotó: Europress/AFP

"Wayne Rooney simán a Manchester United edzője lehet!"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/05 20:12
A címben szereplő állítást egy bizonyos Ole Gunnar Solksjaer, a Vörös Ördögök jelenlegi menedzsere nyilatkozta, jól érzékeltetve azt, hogy még mindig mekkora ikonnak számít az angol támadó a klubnál.

A csütörtök esti Derby County-Manchester United FA-kupa-meccs kapcsán nem véletlen az a tény, hogy a brit sajtó Wayne Rooneyval foglalkozott az utóbbi napokban. A 34 éves játékos 2004 és 2017 között 559 találkozón 253 góllal örvendeztette a United szurkolóit, az örökös góllövőlista vezetője, és azok után is legenda maradt az Old Traffordon, hogy megjárta előbb az Evertont, majd a washingtoni D.C. Unitedet és most a Derbyt. Január óta 12 mérkőzés alatt 4 találatot jegyzett, egyfajta játékos-edzőként Phillip Cocu vezetőedző csapatkapitánynak nevezte ki, sőt, a Championship 13. helyén álló klubnál jóformán minden poszton bevethető védekező középpályástól csatárig.

Ole Gunnar Solksjaerral három évig voltak csapattársak Manchesterben. A United vezetőedzőjeként dolgozó norvég számára is különleges alkalom, amikor barátaival néz farkasszemet a pályán, pláne, hogy ő a kispadnál tevékenykedik, míg (jelen esetben) Rooney ugyanúgy kifut a gyepre, mint ahogy egykoron együtt tették az Álmok Színházában. A kupameccs apropóján épp a Babaarcú gyilkos lengetett meg egy olyan érdekességet, amelyre egyöntetűen felfigyelt Anglia futballélete.

"Wayne Rooney simán a United vezetőedzője lehet! Minden attól függ, hogy mennyi munkát fektet az egészbe és mennyire akarja ezt, hiszen ez a szakma teljesen felforgatja az életet. Ez a második legjobb dolog a profi játék után. Biztos vagyok abban, hogy a trénerek mellett sok ex-játékos szeretne a helyemben lenni" - mondta Solksjaer.

Mindeközben Rooney fokozatosan hangoztatja, továbbra is a United az első az életében, és egyre inkább kacérkodik az edzősködés gondolatával is. Frank Lampard és Steven Gerrard friss példájából kiindulva pedig idő kérdésének tűnik, mikor jön el a nagy pillanat...

via Sky Sports

Nagy Benjámin

Hozzászólások