Premier League - Utolsó szezonját kezdi meg a klubnál a Manchester City elmúlt 10 évének legjobb játékosa
Utolsó szezonját kezdi meg a klubnál a Manchester City elmúlt 10 évének legjobb játékosa
Fotó: Europress/AFP

Utolsó szezonját kezdi meg a klubnál a Manchester City elmúlt 10 évének legjobb játékosa

Takács MártonTakács Márton
2019/06/26 10:17
David Silva bejelentette, hogy a következő évad végén, 10 szezon után távozik a Manchester Citytől.

A 33 éves támadó középpályás 396 mérkőzést játszott eddig a City színeiben, miután 2010-ben a Valenciától az Etihad Stadionba szerződött. Friss nyilatkozata szerint a 2019/20-as idény lesz az utolsó, amelyet az angol klubnál tölt, egy év múlva ilyenkor elhagyja Manchestert.

Egy Gran Canariában tartott sajtótájékoztatón David Silva elmondta, hogy tíz év után megfelelő időpontnak érzi a távozását. 

"Nem, ez lesz az utolsó" - válaszolta a spanyol arra a kérdésre, hogy marad-e még több szezont a Citynél. "Tíz év év elég lesz itt nekem. Az lesz a tökéletes időpont." - véli a világbajnok, kétszeres Eb-aranyérmes zseni.

David Silva csak a Premier League-ben 282 meccsen szerepelt, a Squawka szerint 83, a Transfermarkt adatai alapján 96 gólpasszt jegyzett a Citynél 54 találata mellett. Négyszer nyerte meg csapatával a PL-t, kétszer az FA-kupát, négy alkalommal a Ligakupát, és egyszer a Szuperkupát. 


De a címekkel nem lehet leírni, micsoda hatása volt a klubra, és annak játékstílusára. 10. éve ő a City középpályájának metronómja, stílusának legfőbb őrzője, aki fazont ad az együttes támadásainak, és pazar labdákkal tömi társait. Ő az egyik legtechnikásabb játékos a PL történetében. Egy májusi cikkünkben - a Squawka nyomán - a City elmúlt 11 évének legjobb labdarúgójának neveztük.

Íme, a 10 legjobb futballista a Manchester City elmúlt 11 évéből | Hosszabbítás

A Manchester City Anglia egyik vezető és legsikeresebb klubjává vált 2008 óta, 11 trófeát nyert az egyesület az elmúlt 11 évben. Egy FA-kupát, négy Ligakupát, két angol Szuperkupát és négy angol bajnoki címet. Sheikh Mansour és a vele együtt érkező milliárdok egy évtized alatt teljesen átalakították a ManCityt, az egykori dicsőséggel élő , de sokáig alulteljesítő klubot a modern angol futball egyik legsikeresebb tagjává változtatták.

Silva márciusban írt alá újabb egy évre a Premier League kétszeres címvédőjénél, ezek szerint az volt az utolsó kontraktusa a város világoskék felében. 

"Eleinte két évről beszélgettünk, de úgy döntöttem, egy esztendőre írok alá, és 10 szezon után vége lesz" - tette hozzá a világklasszis futballista.

Egy másik írásunkban pedig így jellemeztük őt - szintén a Squawka nyomán: 

"Nehéz megmagyarázni, David Silva milyen sokat jelent és mennyire jó a Manchester Citynek. Egy elképesztően elegáns játékmester, aki Guardiola irányítása alatt mélyebben játszó középső középpályásként szerepelt,  kétségkívül ő a City történetének legnagyszerűbb játékosa (a képzeletbeli Mount Rushmore-on az ő, Kompany, Sergio Agüero és Yaya Touré arcképe látszana), a csapat játékának kulcsembere."

Hogyan tudná Guardiola az idősödő kulcsembereit pótolni úgy, hogy közben folytatódjon a ManCity menetelése? | Hosszabbítás

A Manchester City egy eddig példátlan triplázást hajtott végre Angliában. Nem volt még olyan férfi csapat az angol labdarúgás történetében, amely egy szezonon belül nyerte volna meg a Premier League-t, az FA-kupát és a Ligakupát, egészen eddig, a City ugyanis végrehajtotta ezt a bravúrt.


Köztudott, hogy az egyik legismertebb brit zenekar, az Oasis  - valamint a Noel Gallagher's High Flying Birds  - agya, vezére és dalszerzője, az 51 éves Noel Gallagher óriási szurkolója a Manchester Citynek, saját elmondása szerint 1971-ben, egy Newcastle United elleni mérkőzésre vitte ki őt először az édesapja a Maine Roadra, "a City azóta a csapatom  ". Mindössze négyéves volt akkor. 

Gallaghernek David Silva a kedvenc City-játékosa, évekkel ezelőtt azt mondta, annyira szereti a zseniális spanyol középpályást, hogy "még azt is megengedném neki, hogy lefeküdjön a feleségemmel." 

Az Oasis vezére együtt énekelte zenekara legnagyobb slágerét a Manchester City öltözőjében a bajnokcsapattal | Hosszabbítás

Köztudott, hogy az egyik legismertebb brit zenekar, az Oasis - valamint a Noel Gallagher's High Flying Birds - agya, vezére és dalszerzője, az 51 éves Noel Gallagher óriási szurkolója a Manchester Citynek, saját elmondása szerint 1971-ben, egy Newcastle United elleni mérkőzésre vitte ki őt először az édesapja a Maine Roadra, " a City azóta a csapatom ".via Sky Sports

Hozzászólások