Premier League - Újabb kapust delegálhatunk a Premier League-be
Újabb kapust delegálhatunk a Premier League-be

Újabb kapust delegálhatunk a Premier League-be

Mártha BenceMártha Bence
2017/07/25 10:44

Gulácsi Péter személyében újra lehet magyar játékos a Premier League-ben: az idén visszajutott Newcastle United edzője, Rafa Benítez venné meg egykori kapusát a RB Leipzigtől.

Az U20-as világbajnoki bronzérmes kapusnak komoly szerepe volt abban, hogy a lipcseiek a Bundesliga második helyén végeztek, és jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek. Gulácsi kiváló teljesítménye szemet szúrt Rafa Beníteznek, aki többször is a kispadra ültette az ificsapatba szerződtetett kapust a Liverpoolnál, amikor a felnőtt csapat edzője volt.

A magyar játékos még csak 17 éves volt, amikor Liverpoolba igazolt, saját elmondása szerint nagyon hasznos időszakot töltött Angliában, de mivel védeni akart, néhány kölcsönszerződés után végleg eligazolt.

Irány Anglia?

Gulácsi folyamatosan fejlődött, az idei év pedig vízválasztónak bizonyult: egyértelműen első számú kapus lett a remek szezont futó Leipzignél, és Király Gábor visszavonulása után a válogatott összeállítása is vele kezdődik.

Az ESPN cikkében kiemeli, hogy Benítez több kapusra is hiába hajtott rá (Pepe Reina, Joe Hart), így fordult a figyelme egykori játékosa felé. Megszereznie őt sem lesz könnyű, hiszen a Red Bull nincs rákényszerítve, hogy bárkit eladjon, akit nem akar, és kérdéses, Gulácsi elhagyná-e a biztos BL-szereplést garantáló német csapatát a Premier League-ért.

Ha mezőnyjátékosokból nem is, kapusokból nem álltunk rosszul az angol bajnokságban az utóbbi években. Király Gábor, a tragikusan fiatalon elhunyt Fülöp Márton és Bogdán Ádám is védett az angol első osztályban.

Hozzászólások