Premier League - Újabb fontos lépés előtt a Leicester City
Újabb fontos lépés előtt a Leicester City
Fotó: Europress/AFP

Újabb fontos lépés előtt a Leicester City


2016/03/01 15:31

A szezon kezdetekor valószínűleg nem sokan gondoltuk, hogy a Leicester-Norwich és a Leicester-West Bromwich Albion mérkőzések túlzottan sok embert fognak érdekelni - szombaton, előbbi találkozó 85. perce környékén már igen sokan szorítottak idegesen a fotelek karfáját, veszettül szurkolván a Leicesternek, hogy valahogy begyötörjön egy gólt.

Sikerült, Leonardo Ulloa a 89. percben betalált, a Rókák nyertek, az Arsenal vasárnapi vereségével pedig csak a Tottenham maradt ott közvetlenül a nyomukban a Premier League tabelláján.

A tét mostantól fordulóról fordulóra egyre nagyobb lesz Claudio Ranieri csapatának a vállán, a WBA ráadásul nem az a csapat, ami ellen a Leicester majd a szokásos kontráiból olyan jól érvényesülhet, hiszen Tony Pulis is szereti igen jól megszervezni a csapata védekezését, amellett pedig a pontrúgásokból életveszélyesek a birminghamiek. Ennek ellenére természetesen a hazaiak lesznek a találkozó esélyesei, és a győzelem azért is lenne rettenetesen fontos számukra, mert a Tottenhamre a hétközi fordulóban igen nehéz és kemény feladat vár a hatodik helyen álló West Ham otthonában, így egy esetleges mai sikerrel az Arsenal után néhány nappal másik londoni riválisuktól is megugorhatnak a táblázaton. Fontos azonban megjegyezni, hogy a csapat egyik legjobbjára, N'Golo Kantéra hajlítósérülés miatt két hétig nem számíthat Ranieri - a középpálya motorját és legjobb labdaszerzőjét vesztette el a csapat.

Az utóbbi egy hét katasztrófa volt Arsene Wenger Arsenalja számára (vereség a Barcelonától és a Manchester Unitedtől), papíron szerdán a Swansea City ellen nyugodtan visszatérhetnek a győzelem ösvényére - sőt, igazából kötelező is nyerniük, ha nem akarnak végleg kiszállni a bajnoki címért zajló versenyfutásból. Arsene Wenger egyébként a minap nagyon szimpatikusan azt mondta, hogy "a Leicester fantasztikus példája annak, hogy a labdarúgás nem csak a pénzköltésről szól".

A forduló rangadójára egyébként a Liverpool otthonában kerül sor, ahol megismétlődik a vasárnapi, manchesteri sikerrel zárult Liverpool-Manchester City Ligakupa finálé - a csapatok ezúttal a bajnokságban mérik össze tudásukat. A Liverpool továbbra is nagyon teper a nemzetközi porondért, a vendégeknek pedig azért van szükségük a három pontra, hogy az a még meglévő, halvány esélyük meglegyen a bajnoki címre (jelenleg kilenc pont a hátrányuk a Leicester mögött, de egy meccsel kevesebbet játszottak) - illetve lassan hátrafelé is kell tekintgetniük, mivel a városi rivális, az utóbbi meccseken a fiataljai bevetésével magára találó United már csak három ponttal van lemaradva tőlük. A Vörös ördögök egyébként a Watfordot fogadják, ami az Arsenal elleni győzelem után papíron sima kell, hogy legyen, de azt látni kell, a nagyok ellen mennyivel jobban megy a játék ebben a szezonban a MU-nak, mint a kicsik ellen.

PREMIER LEAGUE, 28. FORDULÓ

Kedd

Norwich City - Chelsea 20.45

Sunderland - Crystal Palace 20.45

Aston Villa - Everton 20.45

AFC Bournemouth - Southampton 20.45

Leicester City - West Bromwich Albion 20.45

Szerda

Arsenal - Swansea City 20.45

West Ham United - Tottenham Hotspur 20.45

Stoke City - Newcastle United 20.45

Liverpool - Manchester City 21.00

Manchester United - Watford 21.00

Hozzászólások