Premier League - Solskjaert egyelőre nem foglalkoztatja a 73 éves rekord, amit megdönthet
Solskjaert egyelőre nem foglalkoztatja a 73 éves rekord, amit megdönthet
Fotó: Europress/AFP

Solskjaert egyelőre nem foglalkoztatja a 73 éves rekord, amit megdönthet

Németh DánielNémeth Dániel
2019/01/07 13:31

Ole Gunnar Solskjaer irányításával egyelőre veretlen a Manchester United, amivel a norvég szakember beállított egy 73 éves klubrekordot. Elmondása szerint azonban ezekkel az eredményekkel egyelőre nem foglalkozik, mert csak arra koncentrál, hogy a csapata az elképzeléseinek megfelelő játékkal lépjen pályára.

José Mourinho menesztése óta mind az öt mérkőzését megnyerte a Manchester United, így Solskjaer beállította Matt Busby 1946/47-es idényben elért rekordját, aki szintén öt győzelemmel kezdett a klub kispadján. Hétvégén Solskjaer elméletileg megdönthetné a klubrekordot, azonban mindez nehéz feladatnak ígérkezik: a bajnokság harmadik helyén álló, remek formában futballozó Tottenhamet kellene megvernie a Wembley-ben.

Az ideiglenesen kinevezett szakember azonban nem foglalkozik a klub rekordjaival, és esetlen cél lebeg a szeme előtt: hogy csapata az általa elképzelt stílusban futballozzon. "Nem érdekel. Legalábbis most nem. 20 év múlva viszont lehet, hogy leülök és visszatekintek, milyen rekordokat értem el. Viszont amikor egy bizonyos szerepkört töltök be, sosem nézek vissza, miket értem el az úton" - magyarázta a mérkőzést megelőzően Solskjaer.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Solskjaer kedvező sorsolással vette át a manchesteriek irányítását, a Cardiff City, a Hiddersfield Town, a Bournemouth és a Newcastle sem tartozik a verhetetlen csapatok közé, ahogy az FA-kupában is az MU számított esélyesnek a Reading ellenében. Hétvégén viszont már komolyan tesztelheti saját és csapata tudását a norvég edző, a Tottenham elleni skalp hatalmas eredmény lenne.

Még az is elképzelhető, hogy Solskjaer a jövendőbeli utódjával meccsel majd, hiszen Mauricio Pochettino a manchesteriek első számú célpontja a kispadra. "Megfelelő teszt lesz számunkra a Spurs idegenben. Remekül játszottak ebben az évben, van egy határozott stílusuk. Rengeteg mindenre oda kell figyelnünk. Pochettino alatt remekül teljesítettek az elmúlt években, egyénenként és csapatként is fel kell őket térképeznünk."

Az MU jelenleg hat pontra van a BL-indulást jelentő negyedik pozíciótól, Solskjaer azonban nem helyezésekben fogalmazta meg céljait. "Nem mondom, hogy a top négyben szeretnénk végezni, mert az én célom, hogy bizonyos módon játsszon a csapatom. Ez a bizonyos stílus a végén eljuttat majd minket oda, ahová egyébként tartozunk. Ez a teljesítményeken múlik majd" - magyarázta Solskjaer.

via goal.com

Hozzászólások