Premier League - Solskjaer szerint Pogba a Manchester Unitednél is találhat új kihívást
Solskjaer szerint Pogba a Manchester Unitednél is találhat új kihívást
Fotó: Europress/AFP

Solskjaer szerint Pogba a Manchester Unitednél is találhat új kihívást

Németh DánielNémeth Dániel
2019/07/17 13:42
Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője kijelentette, Paul Pogbának nem kell távoznia a klubtól, hogy új kihívásokat találjon pályafutásában. A norvég szakember hozzátette, remek futballistának tartja a világbajnok középpályást, és soha nem érezte problémásnak a hozzáállását. Sőt, Alexis Sánchez is kaphat még egy esélyt a következő idényben.

Abból a szempontból mindenképpen érdekes a jelenleg zajló átigazolási szezon, hogy több topjátékos klubváltása is a levegőben lóg. Az már eldőlt, hogy Antoine Griezmann a Barcelonában folytatja, de nem kizárt, hogy Neymar is visszatér egykori sikereinek színhelyére, a jövőjét ugyanis jól láthatóan nem a francia fővárosban képzeli el. Az sem titok, hogy Paul Pogba a szíve szerint távozna Manchesterből, bő egy hónapja például azt mondta, három év után eljött az ideje, hogy új kihívásokat keressen.

"Három évet töltöttem el Manchesterben. Voltak jó és rossz pillanataim, mint mindenki másnak, mint bárhol máshol. Az idei szezonban történtek után, figyelembe véve azt is, hogy egyénileg ez volt a legjobb évem, úgy gondolom, ez lehet a megfelelő alkalom, hogy új kihívás után nézzek valahol máshol. Ezen gondolkozom most" - nyilatkozta a klasszis.

Pogba megerősítette, távozna a Manchester Unitedtől | Hosszabbítás

"Ez lehet a megfelelő alkalom, hogy új kihívás után nézzek" - jelentette ki Paul Pogba, a Manchester United klasszisa. Ez azt jelentheti, hogy a világbajnok középpályás három év után távozik az Old Traffordról, sajtóhírek szerint a Real Madrid vagy a Juventus lehet a következő állomás a pályafutásában.

Pogba ügynöke, a kemény tárgyalási stílusáról ismert Mino Raiola a Times-nak adott nyilatkozatában megerősítette, folyamatosan dolgoznak azon, hogy ügyfele új klubnál kezdje meg a szezont. Ez azonban cseppet sem egyszerű feladat, hiszen kevés klub rendelkezik annyi pénzzel, hogy ki tudja vásárolni a 2016-ban 89 millió fontra taksált középpályást, közülük ráadásul többen kiköltekeztek a nyáron. Sajtóhírek szintjén a Real Madrid és a Juventus merült fel, ám hivatalos ajánlat eddig még nem futott be Pogbáért.

"Nem szeretnék belemenni ezekbe a hipotetikus kérdésekbe, mert egyetlen ajánlatot sem kaptunk érte" - válaszolta nemrég Solskjaer a Pogba jövőjét firtató kérdésekre. "Sokszor mondtam, hogy topjátékosnak tartom, nagyszerű futballista, nekem pedig sosem volt problémám vele. Nem dühítettem fel magam a nyilatkozatain, mert sokszor beszéltünk személyesen, és pontosan tudom, mi jár a fejében. Képes lennék új kihívások elé állítani" - utalt a norvég klublegenda játékosa korábbi nyilatkozatára.

Természetesen nem Pogba az egyetlen játékos Manchesterben, akinek a levegőben lóg a jövője. Ha tehetné, az MU vezetősége minden bizonnyal szabadulna a brutálisan túlfizetett, ráadásul ahhoz mérten még gyengén is teljesítő Alexis Sáncheztől. A chilei támadó árnyéka az Arsenalban mutatott önmagának, felvillanásokra is alig futotta az egyébként remek képességű játékosnak. Jelenleg nincs ott a manchesteriek keretében, azonban Solskjaer szeretne lehetőséget adni játékosának a Kristiansund és az AC Milan elleni barátságos meccseken.

000_1IE6IX.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nem lehet mindent a játékosok szájába rágni. Ide kell jönniük, hogy megragadják a lehetőségeiket, amihez megvan Alexis képessége, ezt láthattuk a Copa Américán is. Azután viszont megsérült. Nem gondolnám, hogy nagyon súlyos a helyzet, bízom abban, hogy a Kristiansund vagy az AC Milan ellen már bevethető lesz, és még a szezon kezdete előtt kaphat lehetőséget. Mivel az általunk elképzelt stílushoz nincs szükség 190 centis támadókra, Alexis megtalálhatja a helyét a támadósorban" - magyarázta Solskjaer.

Egyelőre a manchesteriek 60 millió fontot költöttek az átigazolási piacon: június közepéig Aaron Wan-Bissaka és Daniel James játékjogát sikerült megszerezni. Hiányposzt bőven akadna még, az például szinte biztosra vehető, hogy egy belső védőt igazolni fognak még a Vörös Ördögök. Leginkább Harry Maguire érkezését tartja valószínűnek a nemzetközi sajtó, és nem kizárt, hogy az angol válogatott játékosért rekordösszeget fizet majd a klub. Pogba távozásától függően a középpályára is lehet új érkező.

"Tesszük a dolgunkat. Folyamatosan keressük és azonosítjuk a megfelelő játékosokat. Megfigyeljük őket. De nekik is van klubjuk. Idő volt Aaron és Dan esetében is, de végül sikerült megoldást találni. Szó sincs arról, hogy tíz játékost fogunk igazolni, nem lehet gyors megoldásra számítani. Ahogyan említettem, egy-két igazoláson dolgozunk, bízunk a sikerben, azonban megértjük, hogy a piac megváltozott, az árak az egekbe szöktek. Rengeteg játékossal hoztak minket szóba, de biztos vagyok benne, hogy nem hiszik el az összes pletykát."

000_1GE0TD.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ugyanakkor azt hiszem, hogy a Manchester United, talán a gazdasági ereje miatt, néha kénytelen többet fizetni, nagyobb prémium árán tudja csak megszerezni a játékosokat. Ilyen világban élünk. Kihasználjuk a rendelkezésre álló időt, és nem szeretnénk senkit sem túlfizetni. A megfelelő játékosok megszerzésére kell törekednünk" - szögezte le az MU vezetőedzője.

via és via

Hozzászólások