Premier League - Solskjaer szeretné a lehető legtöbbet kihozni Pogbából
Solskjaer szeretné a lehető legtöbbet kihozni Pogbából
Fotó: Europress/AFP

Solskjaer szeretné a lehető legtöbbet kihozni Pogbából

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/22 16:16

Nyílt titok, hogy Paul Pogba és José Mourinho nem igazán jött ki egymással. A Manchester United megbízott vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer azonban úgy gondolja, képes lesz megbirkózni a francia sztárral. A klub korábbi támadója legfontosabb feladatai egyikének nevezte, hogy a lehető legtöbbet kihozza Pogbából, és elmondta véleményét a középpályás botrányos közösségi média-bejegyzéséről is.

Solskjaer számára nem teljesen ismeretlen a Pogbával közös munka, 2008 és 2011 között ugyanis ő irányította a manchesteriek utánpótlás-csapatát. Akkoriban a francia középpályás még az ifik között játszott, bár 2011-ben már a felnőtteknél is számított rá Sir Alex Ferguson. Végül a szerződése körüli viták miatt Pogba ingyen távozott a Juventushoz, ahol négy sikeres évet eltöltött, mielőtt visszatért a ManUnitedhez.

"Egy világbajnokról beszélünk. Paul remek srác. Már amikor az ifiknél dolgoztam vele is kizökkenthetetlen volt, és személyiségét tekintve nem változott. Mára jobb játékos lett, egyértelműen ő az, akiből a legjobbat szeretném kihozni. Sok minőségi játékosunk van hasonló helyzetben, ő sem különbözik ebben" - mondta Solskjaer a legjobb játékosáról, aki az utóbbi időben sokszor inkább a viselkedésével hívta fel magára a figyelmet.

Gary Neville tetszését sem nyerte el Pogba posztja. 

Nemrég például az egyik közösségi médiás bejegyzése váltott ki sajtóvisszhangot. A gúnyosan mosolygó Pogbát ábrázoló poszt percekkel Mourinho kirúgását követően jelent meg, és ismerve a kettejük közti ellentétet, egyértelműen úgy tűnt, hogy a középpályás korábbi edzőjének üzent. A posztot gyorsan törölték (mintha az interneten ez számítana), és utólag azzal magyarázták, hogy ez egy előre időzített bejegyzés volt.

"Beszéltünk arról, mik az elvárásaink, milyen normáknak kell megfelelni a pályán kívül" - mondta Solskjaer. "Minden meccsre fel kell készülni, én pedig bízom a srácokban, hogy segíteni fognak. A világ megváltozott. A gyerekeimmel ellentétben nem vagyok képben a közösségi médiával. Már olyan öreg vagyok, hogy sem a Twitteren, sem a Facebookon nem vagyok jelen, de értem, mi a célja, és beszéltünk róla Pogbával."

Solskjaer arról is beszélt, szeretné, ha a játékosai élveznék a futballt. "Azt nem tudom, mi volt eddig a helyzet, mert erről nem kérdeztem őket. Az a feladatom, hogy kihozzam belőlük a legjobb futballt, ők pedig élvezzék a játékot. Mindenki tiszta lappal kezd és részese a csapatnak. Mindig úgy éreztem, hogy a játékosok jobban teljesítenek, ha boldogok, ezért így szeretnék őket irányítani."

via goal.com

Hozzászólások