Premier League - Solskjaer: ez már nem a kilencvenes évek Manchester Unitedje
Solskjaer: ez már nem a kilencvenes évek Manchester Unitedje
Fotó: Europress/AFP

Solskjaer: ez már nem a kilencvenes évek Manchester Unitedje

Németh DánielNémeth Dániel
2019/10/04 16:56
Bármennyire is ígéretesen indult Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United kispadján, minden jel arra utal, hogy mégsem a norvég szakember lesz a klub megmentője. Noha túlzás lenne Vörös Ördögök minden problémáját az edző gyenge teljesítményével magyarázni, kétségtelenül megvan a maga szerepe a rossz eredményekben. Solskjaer maga is elismerte, hogy az MU elveszítette korábbi kisugárzását.

Csütörtökön a Manchester United 0-0-s döntetlent játszott az AZ Alkmaar otthonában, ami azt jelenti, hogy a vörösök továbbra is nyeretlenek idegenben az idei szezonban. Még aggasztóbb, hogy a mutatott játék épp annyira szörnyű, mint maguk az eredmények, a hollandok elleni Európa-liga-mérkőzésen az MU egyszer sem találta el az ellenfél kapuját, ami először fordult elő a klubbal a sorozat történetében. Bár Solskjaer sokszor vádolják azzal, hogy a múltban (és a múltjából) él, nyilatkozatában ennek ezúttal semmi jele nem volt.

"Már nem az 1990-es években vagyunk" - szögezte le, amikor arról kérdezték, elveszítette-e a ManUnited korábbi, félelmet keltő kisugárzását. "Ez egy másik éra, másik csapatot építünk most. Tudtuk, hogy lesznek jobb és rosszabb pillanatok, de én készen állok, hogy lássam kivirágozni ezeket a srácokat. Nem sok hozzánk hasonló kaliberű klubnál játszik ennyi fiatal, mint most nálunk. Megadtam nekik a lehetőséget, hogy fellépjenek hozzánk, és biztos vagyok benne, hogy néhányan közülük tagjai lesznek a sikeres csapatnak is" - magyarázta optimistán a norvég.

000_APW2000011105448.jpg Fotó: Europress/AFP

Kérdés, hogy ezek a játékosok - mert az kétségtelen, hogy vannak köztük nagyon tehetségesek - még a Solskjaer-érában berobbannak-e a Premier League legjobbjai közé, az utóbbi időben mutatott eredmények ugyanis aggasztó tendenciát mutatnak. Azok után, hogy az első 17 mérkőzéséből csak egyet veszített el Solskjaer az MU kispadján (két döntetlen mellett), drasztikusan visszaesett a manchesteriek teljesítménye. Amióta a norvég állandó menedzserré lépett elő, húsz mérkőzésen hat győzelem, hat döntetlen és nyolc vereség a mérlege.

Hétvégén a Manchester United a Newcastle-höz utazik, vagyis egy újabb idegenbeli összecsapás vár Rashfordékra. Bár a Szarkák jelenleg a kiesést jelentő, 19. helyen állnak a bajnokságban, Solskjaer nem mehet biztosra, főként, hogy legutóbb Párizsban, a márciusi BL-nyolcaddöntőben nyert idegenben az MU. Annak pedig már fél éve, így a játékosokon extra nyomás lesz a St. James Parkban, hogy megtörjék a rossz sorozatot. Eközben a Newcastle játékosai különösen motiváltak lesznek, hogy feledtessék valahogy a Leicester elleni 5-0-s vereséget.

Solskjaer helyzetét a sérültlista sem könnyíti, minden bizonnyal nélkülözni kényszerül majd legjobb mezőnyjátékosát, Paul Pogbát. "Paul valószínűleg nem áll majd készen a játékra. Jön egy válogatott szünet, az a legjobb döntés, ha kap 10-14 napot, hogy felkészüljön a Liverpool elleni találkozóra. Most azt érzem, hogy összejön nekünk az idegenbeli győzelem. Ha nem így történik, ugyanazokat a kérdéseket kapjuk újra és újra. Nem gondolom, hogy túl rosszul játszunk: a helyzetek befejezésével voltak gondok, de ezeken már dolgozunk" - mondta az edző.

000_1F89UP.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ritkán hagytam el úgy a pályát, hogy azt éreztem, nagy volt a különbség köztünk és az ellenfeleink között. Néha talán megvolt bennem ez az érzés, de nem gyakran. Úgy fogom összeállítani a csapatot, hogy azzal megnyerhessük a mérkőzést, biztos vagyok benne, hogy Bruce ugyanezt fogja tenni. Alkmaarban rossz minőségű pályán kellett játszanunk, de van pár napunk, hogy kipihenjük a fáradalmakat. Nincsenek kifogások, vasárnapra készen kell állnunk" - zárta gondolatait Solskjaer.

via Guardian

Hozzászólások