Premier League - Solskjaer: azt mondták, ne menjek vissza!
Solskjaer: azt mondták, ne menjek vissza!
Fotó: Europress/AFP

Solskjaer: azt mondták, ne menjek vissza!

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/03 14:43

Ole Gunnar Solskjaer továbbra is veretlen a Manchester United kispadján, első kilenc mérkőzéséből nyolcat meg is nyert. Ahhoz, hogy a 45 éves norvég visszatérhessen korábbi sikereinek színhelyére, az is kellett, hogy épp aktuális munkaadója, Molde FK elengedje. Solskjaer most elárulta, mit mondtak neki főnökei, amikor értesültek az MU érdeklődéséről.

Eleinte úgy tűnt, Solskjaer legfeljebb pár hónapig irányítja majd a Manchester Unitedet, majd visszatér Norvégiába, ahol a 2015 óta a Molde szakvezetőjeként dolgozott. Azóta viszont nagyot fordult a világ, az MU valósággal szárnyal a legendás cserejátékos visszatérésével, és még az sem zárható ki, hogy a norvég állandó szerződést kap a klubtól. De ha végül nem így történik, valószínűleg akkor is lesz kérője a topligákból.

Solskjaer szerint a Moldénál tisztában voltak ezzel a lehetőséggel, sőt, mindenben támogatták munkaadói.

"A tulajdonos tudta, hogy mindig is a Manchester United volt az álmom, és amikor telefonon közöltem vele hogy megkeresett a klub, annyit mondott: 'menj, érezd jól magad, és légy szíves, ne gyere vissza!' Mindegyik tulajdonos sok sikert kívánt, mert tisztában voltak azzal, hogy ez volt az álmom. Fantasztikus érzés volt a tudat, hogy támogatnak. Ha visszamegyek, mindent megteszek értük. Ez persze azon is múlik, mikor megyek vissza."

Solskjaer klubrekordot jelentő, nyolc győzelemmel kezdett a manchesteriek kispadján, azóta egy Burnley elleni 2-2-es döntetlennel megszakadt a jó sorozat. Vasárnap a Leicester vár Paul Pogbáékra, idegenben. Solskjaertól a meccs előtt természetesen megkérdezték, konzultált-e a klub vezetőségével az átigazolási időszakban, melyben végül egyetlen játékost sem szerződtetett a Manchester United.

"Azt gondolom, az a természetes, ha az edző és aki a játékosokkal foglalkozik, legyen szó bárkiről, beleszólhat ezekbe a kérdésekbe. Nekem kell ismernem a játékosaimat, hogy mekkora potenciállal rendelkeznek, meddig juthatnak és kire lehet építeni a csapatot. Így természetesen megosztottam a véleményem a klubbal" - mondta Solskjaer, majd azt is hozzátette, a komolyabb célpontokat megbeszélték volna vele. 

via goal.com

Hozzászólások