Premier League - Sarri nem akarja megölni Kepát, de bizonytalan a játékában
Sarri nem akarja megölni Kepát, de bizonytalan a játékában
Fotó: Europress/AFP

Sarri nem akarja megölni Kepát, de bizonytalan a játékában

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/26 17:02
Kepa Arrizabalaga viszonylag olcsón megúszta, hogy a Ligakupa-döntőben ellentmondott edzőjének, és annak ellenére a pályán maradt, hogy Maurizio Sarri megpróbálta lecserélni. Mint arról mi is beszámoltunk, a spanyol kapus egyheti bérétől esett el a magánakció miatt, vagyis 190 ezer fontot (70 millió forintot) bukott, amit jótékony célokra fordít majd a klub. Azt viszont egyelőre Sarri sem tudta megmondani, számíthat-e további fegyelmezésre a fiatal hálóőr.

Hétközi bajnoki fordulóval folytatódik a Premier League, ráadásul a hétvégén fájó vereséget szenvedő Chelsea-re a tabella harmadik helyén álló Tottenham Hotspur vár a Stamford Bridge-en. Ilyen előzmények után aligha meglepő, hogy még mindig a Ligakupa-döntő következményei foglalkoztatja az újságírókat, ennek megfelelően Sarri kénytelen volt kitérni arra, milyen tervei vannak renitens játékosával. Azon kívül, hogy a kapus nem ásta el magát végleg a klubnál, nem lettünk sokkal okosabbak.

"Nem tudom [pályára lép-e], erről még döntenem kell. Azt hiszem, egészséges, bár az előző napon csak rehabilitációs munkát végzett. Ez a közösség, az összes játékos döntése is lesz. Beszéltem Kepával és az összes érintettel. Elnézést kért a szakmai stábtól, de ez nem volt elég. Ezután a játékosoktól és a klubtól is bocsánatot kért. Nem akarjuk megölni őt. Ez egy óriási félreértés volt"magyarázta Sarri, hangoztatva a meccs utáni narratívát, miszerint kommunikációs hiányosságok merültek fel.

Több korábbi Chelsea-játékos is kritizálta a kapust. Ruud Gullit szerint hiába próbálják kommunikációs hibaként eladni a történteket, valójában egészen más történt. "Ez csak egy politikailag korrekt válasz. Sarri reakciója mindent elárult. Úgy gondolom, le akarta cserélni, hogy olyan kapus védjen, aki ismeri a ManCity játékosait. Kepa pedig úgy érezte, a sérülése miatt akarják levinni" - mondta a BBC-nek, majd azt is hozzátette, a kapus a tettével aláásta Sarri tekintélyét.

Az edzőjének ellenszegülő Chelsea-kapus megmagyarázta viselkedését | Hosszabbítás

Óriási felzördülést okozott Kepa Arrizabalaga mutatványa a vasárnapi Chelsea-Manchester City Ligakupa-döntőn, de nem a védései miatt. Mint ismeretes, a hosszabbítás utolsó perceiben a sérültnek tűnő spanyol kapust le akart cserélni Maurizio Sarri, de a spanyol hálóőr nem akart lemenni, pedig Willy Caballero, a londoniak cserekapusa már a partvonalnál állt, és már az 1-es szám is ki volt írva a táblán a lehozni kívánt játékos mezszámával.

Még tovább ment Chris Sutton, a Chelsea korábbi támadója, aki konkrétan kitenné a csapatból a rekordösszegért szerződtetett kapust. "Soha többé nem lenne szabad a Chelsea-ben játszania. Ez szégyenteljes, soha nem láttam még ilyet. Sarri helyében lelépnék, mert nem áshatják alá az edző tekintélyét. Miért nem rángatták le a csapattársak a kapust? Kepát kellene kirúgni, nem Sarrit. Nem hittem el, mit látok. Egy ilyen után, hogy játszatna Sarri alatt? Mennie kell."

Sarri - és a Chelsea - visszafogottabb nyilatkozatai alapján nem fogják elküldeni a kapust, akiről valószínűleg a rekordmagas, 71 millió eurós vételára miatt sem fog ennyire könnyedén lemondani az angol klub. A Tottenham előtti sajtótájékoztatón egyébként kiderült, nem Sarri szabta ki a kapusra a pénzbírságot. "Ez a klub döntése volt" - magyarázta a vezetőedző. "Ennél a klubnál is vannak szabályok, így el kell fogadnia, hogy ez a döntés született meg."   

Hozzászólások