Premier League - Rosszul öregedő nyilatkozatokkal izzasztja Mourinhót az angol sajtó
Rosszul öregedő nyilatkozatokkal izzasztja Mourinhót az angol sajtó
Fotó: Europress/AFP

Rosszul öregedő nyilatkozatokkal izzasztja Mourinhót az angol sajtó

Németh DánielNémeth Dániel
2019/11/23 13:16
José Mourinho visszatérése óta az angol sajtó látványos élvezettel szemezget a portugál szakember rosszul öregedő nyilatkozataiból, nemrég például Frank Lampardot szembesítették egykori mentora kritikus kijelentésével. 2014-ben Mourinho lényegében árulással vádolta a középpályást, miután az gólt szerzett a Chelsea ellen a Manchester City színeiben.

"Frank Lampard a ManCity játékosa. Amikor úgy döntött, hogy egy közvetlen riválishoz igazol, ez a szerelmi történet véget ért. Nem igazán hiszek a szenvedélyről és a szívről szóló sztorikban, talán túl pragmatikusan állok a focihoz. Profi labdarúgóként tette a dolgát"jelentette ki az akkor épp Chelsea-nél dolgozó Mourinho az Etihad Stadionban lejátszott 1-1-es döntetlent követően. "Amikor valaki a közvetlen rivális kedvéért hagyja el a klubot, nem nyaralni megy, le akarja győzni a régi munkaadóját."

"Azt a klubot, amelyről mindenki azt gondolja, hogy ott van a szívében, pedig valójában már nem így van. Talán ez ismét megváltozik, amikor elhagyja a Cityt, azonban amíg a City futballistája, a Chelsea legyőzése a célja. Ilyen a futball természete" - tette hozzá a portugál edző.

Lampard szerint Mourinho helytelenül tette, amikor a megtépázott chelsea-s örökségéről beszélt, azonban hozzátette, nincs benne harag a 2014-ben történtek miatt. "El kell ismernem, hogy akkoriban azt éreztem, rosszul cselekedett. Közvetlenül a mérkőzés után beszélt erről, és a találkozó érzelmei gyakran befolyásolják ezeket a nyilatkozatokat. Az igazság az, hogy a klub iránti szeretetemet mindig a klub és szurkolók ítélték meg" - nyilatkozta a vezetőedző a hétvégi sajtótájékoztatón.

000_DV1932031.jpg Fotó: Europress/AFP

"Tekintve, hogy itt edzősködöm, ez bebizonyosodott, de sokan akkoriban is megértették, hogyan éreztem és fogok mindig is érezni a klub iránt, függetlenül a Manchester Citynél tett kitérőtől. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés utáni érzelmek ihlették azt a nyilatkozatot. Bennem is voltak kételyek, hiszen 13 évnyi szolgálat után távoztam. Azon gondolkoztam, a klub iránti érzéseim ismeretében belevágjak-e 36 évesen. Végül a profi fej, a kihívás mértéke és az a tény, hogy a New York City FC előtt nem játszhattam, rávett, hogy meghozzam a nehéz döntést."

Mourinho kritikája annak fényében különösen pikáns, hogy előkerült egy 2015-ös nyilatkozata is, melyben arról beszél: a Chelsea-szurkolók iránti tiszteletéből kifolyólag nem tudna leülni a Tottenham Hotspur kispadjára. "Igazak voltak a pletykák, de képtelen voltam rá. Két évig képtelen voltam Angliában edzősködni" - jelentette ki annak kapcsán, hogy 2007-ben egyszer már megkereste őt a Spurs vezetősége. "Azért voltam rá képtelen, mert túlságosan szeretem a Chelsea szurkolóit" - tette hozzá.

Természetesen ez a nyilatkozat Mourinho egyik sajtótájékoztatóján is előkerült, de csak annyit mondott, azóta valamelyest megváltozott a helyzet, hiszen második ízben is kirúgta őt a klub vezetősége.

Érdekes helyzetet eredményezhet az is, hogy Mourinho pár hete még a Sky Sports szakértőjeként osztotta meg véleményét azokról, akiket mostantól a pályán kell legyőznie. Lampard Chelsea-je kapcsán például azt mondta, a big six elleni mérlegüket aggasztónak tartja, hiszen az idei szezonban a Manchester United és a Liverpool ellen is kikaptak N'Golo Kantéék. Miközben a java még hátravan, a válogatott szünetet követően a Manchester City vár a Kékekre, az ünnepek környéki hajtásban pedig a Spurs és az Arsenal elleni derbikre kerül sor.

000_19F8R3.jpg Fotó: Europress/AFP

Lampard ezzel kapcsolatban annyit mondott, elsősorban a saját csapatára koncentrál a televíziós szakértők véleményei helyett. "Én elsődlegesen a Chelsea problémáival, és nem mások aggodalmaival foglalkozom. Ezzel sem neki kell törődnie, pláne mostantól. Ugyanakkor nem érzem azt, hogy gondjaink lennének. Egyszerű lenne azt mondani, hogy kikaptunk a nagy mérkőzéseken. Azonban ha alaposabban megnézzük a Liverpool elleni találkozókat, Isztambulban valószínűleg mi voltunk jobbak, és a hazai döntetlenhez is csak a szerencse hiányzott."

Azt is hozzátette, hogy jelenleg az számít, hol tart a Chelsea és mi az, amiben még fejlődhet a csapat a szezon során.

via Goal.com

Hozzászólások