Premier League - Szégyen volt, amit Balotelli az edzésen művelt, az egész csapatra negatív hatással volt
Szégyen volt, amit Balotelli az edzésen művelt, az egész csapatra negatív hatással volt
Fotó: Europress/AFP

Szégyen volt, amit Balotelli az edzésen művelt, az egész csapatra negatív hatással volt

Németh DánielNémeth Dániel
2020/05/12 17:11
Rickie Lambert egyetlen, nem túlzottan emlékezetes idényt töltött a Liverpoolnál. Az angol támadó szerint a gyenge teljesítményében szerepet játszott, hogy a zseniális Luis Suárez után kellett volna maradandót alkotnia, egy idő után pedig az önbizalmát is elveszítette, mivel hiába nyújtott jobb teljesítményt az edzéseken Mario Balotellinél, csak elvétve jutott szóhoz mellette.

A 11-szeres angol válogatott játékos a Southamptonban igazi közönségkedvencnek számított, éveken át megbízhatóan szállította a gólokat. 2010-ben csatlakozott az akkor épp harmadosztályban lévő klubhoz, ahol három év alatt kétszer is feljutást ünnepelhetett, így a 2012/13-as szezont már a Premier League-ben kezdte meg. Lambert az élvonalban is tisztességesen termelte a gólokat, 75 meccsen 28 találattal és 18 assziszttal segítette csapatát. 2014 nyarán 5,5 millió euróért a Liverpoolhoz szerződött, ahol épp nagy szükség volt támadókra.

Ez volt az az év, amikor Suárez a Barcelonához igazolt, így jókora - egészen pontosan 31 gólnyi és 12 gólpassznyi - űr keletkezett a csapatban. Lamberttől természetesen senki sem várta azt, hogy az uruguayi szintjén termelje a gólokat, viszont hasznos kiegészítő embert láttak benne. Suárez szerepét inkább az AC Milanból meglepetésre leszerződtetett Balotellinek kellett volna átvennie, az olasz válogatott támadó teljesítménye azonban elmaradt a várakozástól. Lambert és Balotelli összesen hét gólt szerzett a Liverpoolban. 

Lambert ennek ellenére jó érzésekkel gondol vissza a nevelőklubjánál eltöltött időszakra. "Nagyszerű volt. Teljesen más emberként tértem vissza. Sokkal profibb lettem természetesen. Eleinte jól is ment, rúgtam pár gólt, mindenki boldog volt. Viszont azt kell mondjam, a játékosokat sokkolta Suárez elvesztése, és hogy milyen mértékben köré épült a csapat játéka. Esélyem sem volt, hogy egy ilyen játékost pótoljak, nem igaz? Nagyon-nagyon nehéz volt utána játszani" - emlékezett vissza az angol játékos.

lambert-balotelli-min.jpg Fotó: Europress/AFP

"Utána Brendan Rodgers odavitte Balotellit, aki rögtön elém került a sorban. Onnantól kezdve fejben teljesen szétestem. Nem értettem a dolgot. Szégyen volt, amit az edzéseken művelt. A pályán kívül egészen szerethető fickó, az edzések során viszont nem volt megfelelő a viselkedése. Amikor játszott, akkor persze próbálkozott, és láttam hozzá hasonló hozzáállással rendelkező játékosokat, ők azonban elég jók voltak ahhoz, hogy ezt megússzák. Rá ez nem volt igaz" - folytatta Lambert.

"Nem értettem, hogy Rodgers miért volt elnéző vele szemben, miért került be helyettem a csapatba. Engem ez közvetlenül is érintett, de az egész csapatra negatív hatással volt."

Lambertet egy dolog nagyon bántja a Liverpoolnál eltöltött idénye miatt. "Ha őszinte vagyok, tudom, hogy nem voltam elég jó a Liverpoolnál. Nem voltam elég kíméletlen a helyzetek kihasználásánál, rossz időszakom volt. Rodgers már az elején próbált megszabadulni tőlem, és miután le akart passzolni a Crystal Palace-hoz, tudtam, hogy sosem leszek prioritás. Rögtön nemet mondtam, mert úgy voltam vele, hogy miért hagynám el annyi év után a Southamptont a Liverpool kedvéért, hogy aztán pár hét után a Palace-hoz igazoljak?"

"Sokkolt ez a felismerés, utána azt hiszem, hogy vagy három hónapig nem kaptam lehetőséget. Még csak a padról beszállva sem érhettem labdába. Összességében azonban elképesztő volt, hogy egy ilyen elképesztő klubhoz igazolhattam, és a történtek ellenére Rodgerst is kiváló edzőnek tartom. Minden adott volt, hogy sikeres legyek, és rosszul esett, hogy nem tudtam meghosszabbítani az ottani tartózkodásomat. Csalódott vagyok, de egyúttal hálás is, amiért magamra ölthettem a Liverpool mezét. Erre életem végéig büszke leszek."

Balotelli megérdemelte a pofont, és még csak nem is ő volt a legrosszabb | Eurosport

A jövőre visszavonuló Giorgio Chiellini egy interjúban megosztott néhány részletet önéletrajzi könyvéből, amelyben minden jel szerint meglehetősen szókimondó lesz a rutinos védő. Korábbi csapattársai közül Mario Balotellit és "a legrosszabbak legrosszabbikát", Felipe Melót is keményen kritizálta, akik persze ezt nem hagyták szó nélkül. Elsőként Balotelli viselkedése kapcsán fejtette ki véleményét.

via goal.com

Hozzászólások