Premier League - Pochettino elismerte, ha nem lesz változás, távozik a Tottenhamtől
Pochettino elismerte, ha nem lesz változás, távozik a Tottenhamtől
Fotó: Europress/AFP

Pochettino elismerte, ha nem lesz változás, távozik a Tottenhamtől

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/11 14:46
Mauricio Pochettino elmondta, amennyiben nem kap megnyugtató válaszokat azzal kapcsolatban, hogyan léphet a következő szintre a klub fejlődése, a nyár folyamán távozhat a Tottenhamtől, és azt sem tartja kizártnak, hogy a következő szezont pihenéssel tölti. 

Abban biztosak lehetünk, hogy az argentin szakember iránt lenne kereslet, különösen azt követően, hogy a Tottenham 3-2-re legyőzte idegenben az Ajaxot, ezzel története során először döntőbe jutott a sorozatban. Pochettino londoni öröksége ráadásul jócskán túlmutat az idei BL-csodán, hiszen irányításával a Spurs meghatározó topcsapattá vált Angliában, múlt heti győzelmével eldőlt, hogy zsinórban negyedik alkalommal zárja az első négyben a Premier League-et.

Ez nem kis bravúr, figyelembe véve, hogy az Angliában top sixnek nevezett klubok közül messze a Tottenham költi a legkevesebbet játékosokra. Ennek a szezonnak például úgy vágott neki a Spurs, hogy egyetlen játékost sem tudott igazolni, mivel az épülő, és azóta jelentős csúszással átadott stadion az összes forrást elvitte. Ráadásul - részben persze ez is igazolja a klubnál végzett szakmai munka színvonalát - a Tottenham játékosai töltötték a legtöbb időt a pályán a 2018-as világbajnokságon, így a keret jelentős részének alig volt lehetősége pihenésre.

Pochettino fantasztikus munkája nélkülözhetetlen a londoniak számára, nagy kérdés viszont, hogy meddig tudják megtartani a sztárklubok által is csábított edzőt. Az argentin szakember nemrég elmondta, tisztában van azzal, hogy a Tottenhamnek máshogy kell működnie, mint a riválisainak, ugyanakkor változást sürgetett annak érdekében, hogy  a projekt szintet lépjen. Az edző még azt a spanyolországi sajtóhírt sem cáfolta, hogy a következő idényben szüneteltetheti pályafutását, amennyiben nem lesz megelégedve a feltételekkel.

000_1GA6MQ.jpg Fotó: Europress/AFP

"Mindenre nyitott vagyok. Arra viszont nem vagyok hajlandó, hogy terv, világos ötlet és átlátható működés nélkül nyissak új fejezetet, és hogy ne tudjam elmondani a szurkolóinknak, pontosan milyen céljaink vannak. Arról kell beszélnünk, mi a valóság, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz" - magyarázta Pochettino, hozzátéve, a riválisok lehetőségei miatt nem tartja reális elvárásnak, hogy a klub jelenlegi irányával tartósan szállítani tudja a mostanihoz hasonló sikereket.

"Nagyon jól tudjuk, hogy más módon kell működnünk, és ez nem feltétlenül a költekezéssel van összefüggésben. Inkább az átláthatóságról, arról, hogy elmondhassuk, ezt és ezt szeretnénk elérni a következő évben, vagy a következő öt-tíz évben. Naivitás lenne azt gondolni, hogy folytathatjuk úgy, ahogy eddig csináltuk, és az majd Bajnokok Ligája-döntőbe juttat minket és minden évben ott leszünk a legjobb négyben, miközben a Liverpoolhoz vagy a manchesteri klubokéhoz hasonló projektekkel versenyzünk."

"Ha ugyanazt az eredményt várják tőlünk, mint a Liverpooltól, a manchesteri kluboktól és a Chelsea-tól, akkor más eszközökre van szükségem. Amennyiben nem így lesz, és azt látom, hogy a jövőben is ugyanúgy fognak az emberek dolgozni, akkor én leszek a leghülyébb, ha itt maradok. Reális terveket kell készítenünk a következő évre, öt évre és meg kell felelnünk az emberek elvárásainak, ellenkező esetben a szétesés sorsára jutunk" - fogalmazott Pochettino.

via guardian

Hozzászólások