Premier League - Pizza helyett hamburgerrel javítaná ki a hibákat a Leicester korábbi sikeredzője
Pizza helyett hamburgerrel javítaná ki a hibákat a Leicester korábbi sikeredzője
Fotó: Europress/AFP

Pizza helyett hamburgerrel javítaná ki a hibákat a Leicester korábbi sikeredzője

Németh DánielNémeth Dániel
2018/11/17 14:28

Ahogyan azt már a Hosszabbításon is olvashattátok, a Leicester Cityt korábban bajnoki címhez segítő Claudio Ranieri lett a Fulham új vezetőedzője. Mivel tehetséges kerettel dolgozhat az olasz szakember, ezért megoldható feladatnak tűnik a bennmaradás, ehhez viszont mindenképp javítani kell a védelem teljesítményén. Ranierinek van egy-két ötlete.

Nyáron a Fulham több mint 100 millió fontot költött a keret megerősítésére, ennek ellenére a Premier League utolsó helyén áll, mindössze öt ponttal. A bennmaradást jelentő 17. hely csak három pontra van, ebből a szempontból tehát nincs lehetetlen helyzetben a londoni klub, a csapatjáték tekintetében viszont finoman szólva is lenne min javítani.

Bár gólszerzés terén sem mutatott kiemelkedő teljesítményt (15. a PL-ben), az igazi gondok hátul vannak: a 31 bekapott góllal messze a Fulham védelme a leggyengébb.

Premier League-győztes edzővel folytatja az angol bajnokság sereghajtója | Hosszabbítás

Az angol bajnokság utolsó helyén álló Fulham közleményben jelentette be, hogy menesztette Slavisa Jokanovic vezetőedzőt. Utódja az a Claudio Ranieri lett, aki 2016-ban Premier League-győzelemhez segítette a Leicester Cityt. Az angol labdarúgó-bajnokság 2018/19-es idényében szokatlanul sok bizalmat kaptak az alulteljesítő csapatok vezetőedzői: ez volt az első edzőváltás.

Ranieri több szempontból is jó választás lehet: bár hosszabb távon szinte sehol nem tudott maradandót alkotni, rövid távon - nem ritkán beugróként - több csapaton is segíteni tudott. Ráadásul van már tapasztalata abban, hogyan kell javítani szezon közben a védelem teljesítményén. A 2015/16-os szezonban a Leicester City az első kilenc bajnokiján 19 gólt kapott, vagyis átlagban több mint két gólt meccsenként.

Ezzel a teljesítménnyel biztosan nem ünnepelhetett volna szezon végén bajnoki címet a Leicester, és (ugyan ekkor még aligha gondolkodott PL-győzelemben) Ranieri is tisztában volt azzal, hogy a védelemnek javulnia kell. És, hogy mivel próbálta motiválni a játékosait? Valószínűleg sokan emlékeznek még rá, hogy a közös pizzázást találta ki az olasz edző. Most azonban úgy gondolja, más eszközökhöz kell nyúlnia.

"Ide már nem elég a pizza, többet kell ígérnem a játékosaimnak. Mindenkinek az lesz a legjobb, ha elmegyünk a McDonald's-ba" - avatta be terveibe az újságírókat Ranieri. "Mindig előre tekintek, ambiciózus ember vagyok. Hiszek abban, hogy jó játékosaim vannak, és most csak annyi a dolgom, hogy kiválasszam azokat, akik a megfelelő küzdőszellemmel rendelkeznek."

000_H98LU.jpg Fotó: Europress/AFP

Ranieri azt is elmondta, hogy szeretné, ha a játékosai csapatként küzdenének egymásért a pályán. A Leicesternél ez láthatóan sikerült neki, és ugyan teljesen más helyzetből kell kiindulnia a Fulhamnél, hasonló energiákat szeretne felszabadítani a londoni klubnál is. Mindenekelőtt természetesen a védelmi hibákon próbál javítani a Juventusnál, az Internél és a Románál is megforduló edző.

"Rengeteg gólt kapott a Fulham. Olasz edző vagyok, és nekünk olaszoknak rettentő fontos, hogy ne kapjunk gólt. Ebben a csapatban elég tehetség van ahhoz, hogy biztonságban legyen. Szükség lesz küzdőszellemre, szeretném azt látni, hogy labdavesztés után kalózokként hajtunk a labdára. Mindenért küzdenem kellett, harcos vagyok. Szeretném, hogy a játékosaim is azok legyenek. Ez ilyen egyszerű."

via goal.com

Hozzászólások