Premier League - Paul Pogba ügynöke lépéskényszerbe hozhatja a Manchester Unitedet
Paul Pogba ügynöke lépéskényszerbe hozhatja a Manchester Unitedet
Fotó: Europress/AFP

Paul Pogba ügynöke lépéskényszerbe hozhatja a Manchester Unitedet

Németh DánielNémeth Dániel
2020/03/22 13:25
Mino Raiola, a világ egyik leghíresebb játékosügynöke a koronavírus-járvány ellenére is aktívan dolgozik, hogy ügyfelei a lehető legelőnyösebb helyzetből kezdhessék meg a következő idényt. Legértékesebb játékosai közül Paul Pogba jövőjét kellene rövid időn belül rendeznie, ugyanis nyílt titok, hogy a világbajnok középpályás távozni szeretne a Manchester Unitedtől.

Tavaly nyáron érdekes helyzet bontakozott ki az átigazolási piacon: bár több extraklasszis játékos is elérhető volt különböző okokból kifolyólag, közülük csak kevesen váltottak klubot. Ha pusztán a képességeiket vesszük alapul, minden bizonnyal bőven lett volna érdeklődő irántuk, ám a kivásárlási áruk és a fizetésük elrettentették a potenciális vevőket. Az eladhatatlan játékosok között volt Pogba is, aki a Manchester United kilátástalan helyzete miatt távozni szeretett volna.

Nem zárkóztak el a lehetőségtől a manchesteriek sem, azonban a klub vezetősége legalább 100 millió eurót várt a klasszis játékosért cserébe, amit egyetlen klub sem volt hajlandó kifizetni. Pogba eladása várhatóan a következő átigazolási ablakban is terítékre kerül, legalábbis Mino Raiola nyilatkozatai erre engednek következtetni. Az ügynökről ugyanis sok rosszat el lehet mondani, ám az biztos, hogy általában nyílt lapokkal szokott játszani, és ezúttal is félreérthetetlenül utalt a céljaikra.

Mino Raiolát üdvözlik a Juventus szurkolói. -Mino Raiolát üdvözlik a Juventus szurkolói. - Fotó: Europress/AFP

"Nagyon jó a kapcsolatom a Real Madriddal. Gyakran beszélgetünk José Angel Sánchezzel. Érdekes, egyúttal élvezetes dolog a futballról és a FIFA-t érintő eseményekről társalogni vele. Remélem, hogy egy napon el tudok vinni egy nagy bajnokot a Realhoz. Jelenleg egy játékosom van a klubnál Alphonse Areola személyében, de ő csak kölcsönben szerepel ott. Az a szándékom a nyárra, hogy a Real Madridhoz vigyek egy nagy futballistát végleges szerződéssel. Büszkévé tenne, mert a Real egy nagyszerű csapat" - nyilatkozta a Marcának.

Konkrét nevet ugyan nem említett, de ahogyan Pogba távozási szándéka ismertek, úgy azt is tudni lehet, hogy Zinedine Zidane tárt karokkal várná honfitársát a csapatban. A kritikus részlet ezúttal is az anyagiakban rejlik majd (főleg most, hogy a járvány gazdaságilag is mélyütés a kluboknak), az MU ugyanis nem valószínű, hogy áron alul szeretne megválni egyik legjobb játékosától, a Realnál pedig mostanság megfontoltabb stratégia mentén igazoltak. Viszont olyan vélemények is akadnak, miszerint az MU-nak mindenképpen szabadulnia kellene a játékostól.

"Ha ez nem jó a klubnak, és az emberek állandóak csak nevetnek - ezek az ügynökök - akkor jobb elengedni a játékost" - mondta Roy Kean, az MU egykori kapitánya. "Nézni kell a nagyobb képet is, mi most egy olyan nagyszerű klubról beszélünk, mint amilyen a United. Nem érdemes azokat a játékosokat üldözni, akik nem akarnak a klubhoz tartozni, és az ügynökeik is így vannak ezzel."

Ole Gunnar Solskjaer, az MU edzője tagadta, hogy rossz lenne a viszonya Raiolával, de az, hogy az ügynök végighaknizta az olasz médiát azzal, mennyire rossz munkát végez a norvég az MU élén, hagyhatott némi tüskét benne. Pár hete arra is ráharapott az angol sajtó, hogy a hosszú kényszerszünet után visszatérésre készülő Pogba Juventus-mezben pózolt az egyik Instagramra feltöltött edzésvideón. Erre elfogadható magyarázatot adott a játékos: állítása szerint a koronavírussal megfertőződött válogatottbeli csapattársát, Blaise Matuidit  támogatta.

Hogy mi az igazság, az talán mellékes is, mert azzal mindannyian tisztában voltak, hogy milyen reakciókat fog kiváltani a bejegyzés, és azóta az ügynöke bőséggel locsolt olajat az egyébként is égő tűzre. Pogba a kivásárlási ára és fizetési igényei miatt még mindig nehezen mozdítható játékos, így az is elképzelhető, hogy a következő idényt is az angoloknál kezdi meg a világbajnok játékos. Viszont az MU vezetőinek azt is mérlegelniük kell, meddig akarnak megbirkózni az ügynöke által generált (média)cirkusszal. 

via goal.com

Hozzászólások