Premier League - Ole Gunnar Solskjaer szerint vadiúj játékos lesz a Manchester United francia szélsőjéből
Ole Gunnar Solskjaer szerint vadiúj játékos lesz a Manchester United francia szélsőjéből
Fotó: Europress/AFP

Ole Gunnar Solskjaer szerint vadiúj játékos lesz a Manchester United francia szélsőjéből

Takács MártonTakács Márton
2019/07/21 16:15
Ole Gunnar Solskjaer úgy véli, egy "új Anthony Martialt" láthatnak majd a Manchester United szurkolói a következő szezonban  - a norvég menedzser energikus rajtot vár francia szélsőjétől.

Martial egy új ötéves szerződést kötött január végén a klubbal, addig sem a képességeivel voltak gondok, a hozzáállását illetően akadtak kérdőjelek, amelyek addigra kiegyenesedni látszódtak. A francia támadó ezek után a többi játékos előtt kapott kemény kritikát Solskjaertól az öltözőben a Chelsea-vel játszott áprilisi 1-1-es döntetlent követően. 

Martial volt a United házi gólkirálya az első, Old Traffordon töltött idényében, miután 44 millió fontért 2015-ben megszerezték a Monacótól, de a vele kapcsolatos kezdeti izgalom elillant, és José Mourinho, Solskjaer elődje el akarta adni őt az előző nyáron. 

Mégis, Solskjaert lenyűgözte az, ahogyan Martial visszajött a szezon előtti felkészülési időszakra, és javult a munkabírása is. A norvég szakember reméli, hogy a 23 éves csatár a szezon során ragyogni fog, így a francia szélső és Marcus Rashford is arra törekszik, hogy élére állhasson az MU támadójátékának. 

Martial_MU_2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Anthonyból világklasszis támadó válhat" - mondta róla Solskjaer a United Inter elleni barátságos mérkőzése előtt. "Azt hiszem, ha követték Anthonyt az elmúlt néhány idényben, és azt az utat, ahogyan most jött vissza az évad előtti időszakba, látva őt az edzéseken, azt mondhatjuk, hogy a hozzáállása teljesen helyénvaló. Volt rá több példa az utóbbi hetekben, hogy egy új Anthonyt láthatunk, amiatt, ahogy a csapat érdekében dolgozik. A képességei mindig is megvoltak, egy igazi tehetség, rendelkezik a gólszerzői tálentummal is, és a munkához való hozzáállása is javult. 

Azt várom, hogy ő és Marcus is jobbak lesznek, mint a múlt szezonban. Anthonynak top szezonja volt, amikor idejött, az első évadában ő volt a legjobb góllövő, aztán volt néhány olyan évada, amikor nem tudott sok gólt szerezni, és nem volt meg az igazi minőség a játékában. Biztos vagyok benne, hogy idén egy jobb Anthonyt fogunk látni."

A United már az első kilenc bajnoki mérkőzése során találkozni fog a Chelsea-vel, az Arsenallal és a Liverpoollal, ahogy azzal a Wolverhampton Wanderersszel, amely kétszer is legyőzte az MU-t a mögöttünk hagyott évben. Solskjaer azt mondja, döntő fontosságú, hogy csapata jól rajtoljon.

"Az átigazolási időszak be fog zárni, mire elkezdődik a bajnokság. A szezon eleje fontos, ezért is dolgozunk olyan keményen. Nem hinném, hogy sok játékosnak olyan felkészülésben lett volna része az elmúlt két-három évben, mint most, mert világversenyeken vettek részt. Nekik ez az első igazi előszezonjuk."

"Az első 8-10 meccsen még nem nyerhetünk semmit, de a bajnoki cím elhódításának esélyét elveszíthetjük. Az első két hónap létfontosságú lesz számunkra."

Martial_MU.jpg Fotó: Europress/AFP

via The Telegraph


Hozzászólások