Premier League - Mourinho újabb trófeája, szárnyal a Liverpool
Mourinho újabb trófeája, szárnyal a Liverpool
Fotó: Europress/Getty

Mourinho újabb trófeája, szárnyal a Liverpool


2015/03/02 12:09

A rangadók vasárnapját tartották a szigetországi labdarúgásban tegnap, miután a Liverpool-Manchester City, az Arsenal-Everton és a Chelsea-Tottenham mérkőzéseket is március első napján rendezték - utóbbi a Ligakupa fináléja volt.

Kezdjük utóbbival, hiszen a londoni rangadó mégis csak trófeáról döntött. A meccsen mindkét félidő egy gólt hozott, az elsőben a meccs emberének megválasztott John Terry talált be, míg a második játékrészben Kyle Walker öngóljával duplázták meg az előnyt Kékek. A Tottenham Christian Eriksen révén csak kapufáig jutott, és bár a meccs végén nagyon nyomtak Mauricio Pochettino játékosai, a Chelsea kibekkelte a győzelmet, ezzel hódítva el a Ligakupát. Mindez azt jelenti, hogy megvan a Londonba való visszatérése óta az első trófeája José Mourinhónak, aki csapatával a bajnokságban is első számú esélyesnek számít.

"A játékosaim stratégiailag fantasztikusak voltak, maximálisan megvalósították az általam előzetesen elképzelteket. Olyan csapattal álltunk fel, amire kevesen számítottak, de bejött" - dicsérte csapatát a találkozó után a portugál, aki Nemanja Matic eltiltása miatt Kurt Zoumát játszatta a középpálya közepén. - Jó volt az egyensúlyunk, kompakt volt a középpályánk, jól támadtunk le, ez mind-mind kulcskérdés volt a győzelemben. Ellenfelünknek csak néhány lehetősége volt, végig kontrolláltuk a játékot. Fantasztikus csapatot győztünk le, boldogok vagyunk."

A portugált természetesen megkérdezték a Premier League-ről is, ahol együttese eggyel kevesebb lejátszott meccse ellenére is öt ponttal vezet a Manchester City előtt - az előtt a City előtt, mely Liverpoolban vérzett el vasárnap.

"Sok nehéz meccsünk van még a bajnokságban, igaz, a többieknek is. Nem kétesélyes a liga, nem szabad leírni a Manchester Unitedet, a Liverpoolt és az Arsenalt sem. Azt kértem a játékosoktól, ne nézzék a mai meccset, mert teljesen nyugodt légkört akartam, nem azt, hogy a Pool-City végeredmény miatt csalódott legyen bárki is. Ezt a szabályt egyik segítőm, Silvino Louro hágat át, aki a buszra felugorva újságolta el az eredményt. Legszívesebben megöltem volna" - magyarázta a portugál, aki 21. trófeáját nyerte 15 éves edzői pályafutása alatt.

Liverpool v Manchester City - Premier League

Az előbb már emlegetett bajnoki rangadón Brendan Rodgers együttese két távoli bombával győzte le a címvédő Manchester Cityt, amely tehát a Barcelona elleni vereség után újabb pofonba szaladt bele, és egyre távolabb kerül attól, hogy ebben az idényben bármilyen trófeát is nyerjen. A Liverpool egyébként fantasztikus formában van, a legutóbbi 24 megszerezhető pontból 20-at gyűjtöttek be a Vörösök, amivel a legjobb formában lévő együttesnek számítanak. Rodgers bátran nyúl a csapatához, és a nyári nagy jövés-menés után mostanra úgy tűnik, megtalálta azt a felállást, amiben sikeres lehet a Liverpool. A remek iramú meccsen egyébként kiegyenlített játék folyt, de a Citybl - csak úgy, mint a Barcelona ellen - valahogy hiányzott a gyilkos ösztön.

"Megemelem a kalapom a játékosok előtt. Pénteken hajnalban értünk haza Törökországból, ennek ellenére tudtak ma ilyen koncentráltan játszani. Csak szombaton edzettünk, és így is egy lövésen tartottunk egy ilyen csapatot, mint a Manchester City. Dolgozunk tovább, mert oda szeretnénk érni a legjobb négy közé, hogy ismét elindulhassunk a Bajnokok Ligájában" - magyarázta Brendan Rodgers.

Kollégája, Manuel Pellegrini - akit sok támadás ért a mérkőzés után az általa választott felállás miatt - védte a mundér becsületét. "Nem a felállással volt probléma (Edin Dzeko helyére James Milnert küldte be - a szerk.), hanem azzal, hogy túl sok labdát vesztettünk el. Dzeko nagyon keményen dolgozott az első félidőben, muszáj volt lecserélnem. Ellenfelünk szerzett két szenzációs gólt, ezt leszámítva azonban egálban voltunk velük. Sajnos a Chelsea egyre messzebb kerül tőlünk, de megpróbáljuk megnyerni az összes hátralévő meccsünket, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég."

Hozzászólások