Premier League - Mourinho szerint mindenki szeretné elkerülni a Tottenhamet a Bajnokok Ligájában
Mourinho szerint mindenki szeretné elkerülni a Tottenhamet a Bajnokok Ligájában
Fotó: Europress/AFP

Mourinho szerint mindenki szeretné elkerülni a Tottenhamet a Bajnokok Ligájában

Németh DánielNémeth Dániel
2019/12/12 12:40
Szerdán a Tottenham Hotspur sima, 3-1-es vereséget szenvedett a Bayern München otthonában a Bajnokok Ligája B-csoportjának utolsó fordulójában. Ennek ellenére José Mourinho szerint nem szabad leírni a tavalyi döntőst, mert az egyenes kieséses szakaszban már egy egészen más csapat lép a pályára. És ezzel a riválisok is tisztában vannak.

Három hét távlatából nézve úgy tűnik, a Spurs jó döntést hozott Mauricio Pochettino elküldésével és Mourinho kinevezésével: legutóbbi hat mérkőzéséből négyet megnyert a csapat, csak a Manchester United és a Bayern München otthonában kapott ki. A formajavulásnak és a riválisok botlásainak köszönhetően a Spurs hat pontra csökkentette a hátrányát a Premier League-ben a BL-indulást érő negyedik helyhez képest, ami azért is fontos, mert a top 4-es helyezéshez komoly anyagi érdekei fűződnek a klubnak.

Új, szemtelenül fiatal másodedzője is bizonyítja, Mourinho modernizálni szeretné futballját | Hosszabbítás

José Mourinho a Tottenham Hotspur edzőjeként adott legelső nyilatkozatai során leszögezte, a régi hibáit nem fogja elkövetni, legfeljebb újakat. Beszámolók szerint a portugál keményen dolgozott a Manchester Unitedtől való távozása utáni kényszerszünetben, hogy megújítsa edzői filozófiáját és új emberként, új edzőként térjen vissza az oldalvonal mellé.

Bár bőven lenne még min javítani, kezdve például a csapat védekezésével, Mourinho magabiztos azt illetően, hogy a következő hetekben, hónapokban tovább fejlődhet a játékuk. "A csoportelsők közül senki sem szeretne majd velünk játszani" - jegyezte meg a portugál. "Mi vagyunk a másodikok között az egyik legerősebb csapat. Tudjuk, hogy ebben az országban karácsony környékén őrült hajtás megy, ami sokszor nyomot hagy a játékosokon és az erőnlétükön, de februárra jobban fogom érteni a játékosaimat és ők is engem."

A továbbjutás szempontjából már nem volt jelentősége a szerdai mérkőzésnek, de a Tottenhamnek bőven lett volna miért visszavágnia, hiszen október elején a müncheniek 7-2-re megnyerték a londoni mérkőzést. "Próbáltam elfelejteni, mi történt azon a meccsen, elrejteni a játékosok elől. Fontos volt, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel legalább a méltóságunk megmarad. Azt kívánom, hogy a negyeddöntőben, elődöntőben újra összefussunk, hogy egy olyan párharcra kerüljön sor, amit mindannyian szeretnénk."

"Úgy gondolom, sokkal inkább készen fogunk állni, bár ez most nem a felkészültségről szólt. Az volt a célunk, hogy azokkal a játékosokkal harcoljunk az eredményért, akik egyébként kevesebb lehetőséget kaptak. Próbáltam nem mutatni a játékosaimnak, de szerintem elég intelligensek, így maguktól rájöttek, hogy nem igazán koncentráltam erre a találkozóra. Az én figyelmem már a következőre irányult" - utalt Mourinho arra, hogy Harry Kane, Dele Alli, Serge Aurier és Jan Vertonghen is pihenőt kapott az ünnepi hajtás előtt.

043_dpa-pa_191211-99-104321_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Így jutott lehetőséghez a nyáron szerződtetett Ryan Sessegnon, aki góllal hálálta meg a bizalmat. "Ez az ő szintje, de ezt eddig is tudtuk. Képes veszélyes helyekre betörni, remek a befejezéseknél. Lenne azért még miben fejlődnie, túl sok párharcot veszít el. Meg kell tanulnia jobban használni a testét. De a potenciál egyértelműen megvan benne" - fogalmazott Mourinho, aki hozzátette, az, hogy már az Olympiakosz elleni találkozón kivívták a továbbjutást, lehetővé tette számára a kísérletezést.

"Páran először játszottak, amióta én vagyok az edző, de olyan is akadt, például Foyth, aki most debütált az idényben. Fontos volt, hogy információkat gyűjthessek, hiszen nemrég érkeztem. Az, hogy az Olympiakosz ellen kvalifikáltunk, lehetővé tette ezt. Ebből kifolyólag megkockáztathattam ezt a játékot, és örülök a döntéseknek. Bízom benne, hogy a szurkolók is megértik, mert a játékosoknak az az érdekük, hogy minél többet szerepeljenek, a fiataljaink pedig tovább fejlődjenek" - nyilatkozta Mourinho.

via Telegraph

Hozzászólások