Premier League - Mourinho szerint az FFP segíthet csökkenteni a különbséget a ManCity és a többi klub között
Mourinho szerint az FFP segíthet csökkenteni a különbséget a ManCity és a többi klub között
Fotó: Europress/AFP

Mourinho szerint az FFP segíthet csökkenteni a különbséget a ManCity és a többi klub között

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/08 12:23

José Mourinho a múltban többször is elmondta, hogy a klubja (és úgy általában a többi angol klub) nem tudja felvenni a versenyt a szinte korlátok nélkül költekező Manchester Cityvel. A portugál edző most úgy látja, hogy a klub ellen indított vizsgálat, és a várható büntetés segíthet csökkenteni a különbséget a ManCity és a Premier League többi klubja között.

Az UEFA múlt hónapban indított vizsgálatot a manchesteriek ellen, azt követően, hogy a Der Spiegel oknyomozó-cikksorozatában bemutatta, hogyan trükközött a szövetség Financial Fair Play szabályaival az angol klub. Nemrég Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke azt ígérte, hamarosan lezárul a vizsgálat. Akár az is elképzelhető, hogy a ManCityt kizárják a Bajnokok Ligájából a szabályok megkerülése miatt.

Pep Guardiola, a ManCity vezetőedzője ezzel kapcsolatban a hétvégi, Chelsea elleni rangadó előtt magabiztosan nyilatkozott, szerinte nem áll fenn az eltiltás veszélye. "Nem tiltanak el minket a sorozattól. Azért gondolom ezt, mert bízom az elnökömben és a vezérigazgatómban, akik elmagyarázták ezt nekem. Amennyiben mégis az eltiltás mellett dönt az UEFA, mi azt is el fogjuk fogadni" - magyarázta az edző.

Súlyos következményei lehetnek a Manchester City szabályszegéseinek | Hosszabbítás

Akár ki is zárhatja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájából a Financial Fair Play (FFP) szabályainak kijátszása miatt - írja a Guardian. A lap szerint még az is elképzelhető, hogy már a következő szezonban sem léphet pályára az angol bajnokság címvédője a sorozatban.

Érkezése óta Guardiola 527 millió fontot költött játékosokra a Manchester Citynél, és néhány posztot leszámítva, három év alatt szinte teljesen átalakította a kezdőcsapatot. Költekezést tekintve nem sokkal marad le Mourinho sem, aki eddig 379 milliót költhetett játékosokra. Az eredményekben már nagyobb a különbség: a City jelenleg 19 ponttal előzi meg a rivális Unitedet. Az előző idényben szintén 19 pontos különbség alakult ki a két klub között.

Mourinho szerint a hatóságok segíthetnek csökkenteni a Manchester City előnyét. "Ez részben azon múlik, hogyan fejlődünk mi és a többi csapat. Ha az előttünk állók hasonló irányban folytatják, ha az ambícióik és a befektetéseik változatlanok maradnak, az egy dolog. Amennyiben leállnak, vagy a Financial Fair Play leállítja őket, az meg egy másik. Ebben az esetben csökkenthetjük a különbséget."

Az már fordulókkal ezelőtt eldőlt, hogy a bajnoki címért idén nem lesz harcban a Manchester United, de jelenleg még a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helytől is nyolc pont választja el a jelenleg nyolcadik helyen álló csapatot. Hétvégén lesz lehetőség a javításra, papíron ugyanis könnyű ellenfél, a sereghajtó Fulham vendégeskedik az Old Traffordon. 

via independent

Hozzászólások