Premier League - Mourinho szerint az Arsenal játékosai fetrengtek és húzták az időt
Mourinho szerint az Arsenal játékosai fetrengtek és húzták az időt
Fotó: Europress/AFP

Mourinho szerint az Arsenal játékosai fetrengtek és húzták az időt

Németh DánielNémeth Dániel
2018/12/06 12:35

José Mourinho szerint az Arsenal játékosai mindent megtettek annak érdekében, hogy ponttal távozzanak az Old Traffordról. A portugál szakember úgy látta, hogy a vendégek rengeteget fetrengtek a pályán, ezzel is húzva az időt. Mourinho egyébként csapata mutatott játékával nem volt elégedetlen, azzal már inkább, hogy rengeteg egyéni hibát vétettek játékosai.

A mérkőzés 2-2-vel ért véget, aminek igazán egyik edző sem örülhetett: a Manchester United nem tudott faragni nyolcpontos hátrányából a negyedik helyen álló csapathoz képest, míg az Arsenal visszacsúszott az ötödik helyre, igaz, csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően áll a bajnokságot parádésan kezdő, de a hétközi fordulóban vereséget szenvedő Chelsea mögött.

Kétszer jutott vezetéshez az Arsenal, és mindkettőhöz kellett az MU védelmének gyengélkedése is: Shkodran Mustafi találatánál David de Gea nem állt a helyzet magaslatán, míg Marcos Rojo nagy igyekezetében a saját kapujába talált be, amikor szerelni akarta a ziccerben lévő Alexandre Lacazette-et. A hazaiak részéről pozitívumként értékelhető, hogy gyorsan jöttek az egyenlítő gólok,

Jesse Lingard konkrétan a gól utáni első támadásból bevette Bernd Leno kapuját.

000_1BD5UO.jpg Fotó: Europress/AFP

Mourinho a találkozót követően azt mondta, Unai Emery csapata "a döntetlent akarta, színészkedtek, hogy megálljon a játék, és várták a meccs végét." Az egyéni hibákat leszámítva egyébként elégedett volt csapatával. "Négy gólt lőttünk, de 2-2 lett a mérkőzés. Még egy olyan mérkőzésen is, ahol egyébként jól játszunk, képesek vagyunk lábon lőni saját magunkat.

Van, amikor kihagyjuk a ziccereinket, máskor a védelemben hibázunk, de a hozzáállás és a teljesítmény rendben volt."

"Egy olyan csapattal játszottunk, ami csúcsformában van, egy olyan időszakot élnek meg, amiben minden jól alakul számukra. Nekünk viszont rengeteg problémánk van, és mindezt azzal tetéztük, hogy még lábon is lőttük magunkat. Nagyon jól teljesítettünk, azonban elkövettünk pár hibát, és ezeket a hibákat rendre meg is büntették" - folytatta Mourinho, aki azon is kesergett egy sort, hogy sokszor előfordul hasonló a csapatával.

"Hányszor fordult már elő, hogy ott voltak az elején a nagy lehetőségeink, mégsem voltunk képesek gólt szerezni, az ellenfelünk pedig - és talán ők sem tudják, hogyan - de megnyerik a meccset 1-0-ra? Mindig ez történik, és az általunk elkövetett hibákkal hozható összefüggésbe. Ennek az eredménye a frusztráció, de a hozzáállása mindenkinek remek volt"  - értékelte a találkozót a portugál.  

via goal.com

Hozzászólások