Premier League - Mourinho szerint a Manchester City B-csapata is esélyesebb lenne a bajnoki címre, mint a Manchester United
Mourinho szerint a Manchester City B-csapata is esélyesebb lenne a bajnoki címre, mint a Manchester United
Fotó: Europress/AFP

Mourinho szerint a Manchester City B-csapata is esélyesebb lenne a bajnoki címre, mint a Manchester United

Takács MártonTakács Márton
2019/08/12 10:26
José Mourinho szerint a Manchester United és a Chelsea sem lesz ott a bajnoki címre esélyes csapatok között a Premier League idei szezonjában, a portugál edző, jelenleg televízós szakértő úgy véli, hogy még a Manchester City B-csapata is elég jó lenne ahhoz, hogy megnyerje az angol labdarúgó-bajnokságot.

Mourinho nyártól a Sky Sports televízós szakértőjeként tevékenykedik - ha már nem tart igényt igen drága szolgálataira egyik élklub sem Európában -, és ennek kapcsán fejtette ki álláspontját a Premier League erőviszonyaival kapcsolatban.

Amikor arról kérdezték, szerinte mely csapatok lesznek harcban a bajnoki címért, Mourinho ezt válaszolta: "Négy klubot mondanék. A Manchester City, a Tottenham, a Liverpool és a City B-csapata. Amikor láttam, hogy a City kispadján kik ülnek a West Ham elleni meccsen, arra gondoltam, hogy még a B-csapatuk is versenyben lehetne az aranyéremért."

Mourinho nem tudja, milyen edző lesz Lampard, de a Chelsea helyzetét jónak tartja | Hosszabbítás

José Mourinho a Sky Sports kérésére alaposan kielemezte a szezonnak új edzővel nekivágó Chelsea helyzetét. A portugál úgy gondolja, az átigazolási tilalom ellenére elegendő tehetség áll korábbi csapata rendelkezésére, bár Eden Hazard távozását komoly veszteségnek tartja. Azt viszont nem merte megtippelni, sikeres lesz-e az edzőként visszatérő Frank Lampard.

Mourinho az egykori egyesületéről, a Chelsea-ről is megosztotta véleményét, szerinte egykoi játékosa, a londoniak új menedzsere, Frank Lampard nem ugyanazzal a nyomással néz szembe, mint amivel ő küzdött annak idején a Stamford Bridge-en.

"Ebben a pillanatban az átigazolási tilalom megszünteti ezt a nyomást. Így is nagyon kerettel rendelkeznek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Frank milyen irányba indul el. Például Olivier Giroud vagy Tammy Abraham kezd a Manchester United ellen?"

A portugál szakember még a vasárnapi Manchester United-Chelsea rangadó előtt közölte várakozásait. A 21 éves angol, Abraham volt ott a Kékek kezdőjében, a 66. percben jött be helyette Giroud. Hiába, a vendégek kiütéses vereséget szenvedtek, az MU 4-0-ra nyerte meg a mérkőzést. 

"Ha Abraham játszik és a Chelsea nem nyer, akkor is a fiatalabb játékosok felé lehetne haladni. Nekik még időre van szükségük, még nem a Premier League megnyeréséért játszanak. Bár játékosokat nem vásárolhatnak, de időt igen."

Mourinho_tévé.jpg Fotó: Europress/AFP

Nyolc hónappal a Manchester Unitedtől való távozása után nem várja el, hogy legutóbbi klubja megnyerje a ligát, de szerinte "az öltözőben akkor is azt kell érezni, hogy megnyerhetik a bajnokságot. Ha ezt nem érzik, bajban lehetnek, de szerintem már az is jó eredmény lenne, ha befutnának a negyedik helyre. Nem hinném, hogy az élen végezhetnének ebben az idényben, de remélem, hogy úgy érzik majd, hogy igen, mert ez fontos motivációs lendület lehetne számukra."

"Amikor azt mondtam tavaly, a bajnoki második helyezésünk után, hogy az karrierrem egyik legnagyobb eredménye, nem vicceltem. Nem éreztem, hogy 2018-ban eleget tettünk volna az átigazolási piacon ahhoz, hogy lehetővé tegyük a versenyt a bajnoki címért, mert a távolság a Manchester City és köztünk nagyon nagy volt."

via The GuardianHozzászólások