Premier League - Mourinho: egyelőre a szurkolók nem szeretnek, csak elfogadnak
Mourinho: egyelőre a szurkolók nem szeretnek, csak elfogadnak
Fotó: Europress/AFP

Mourinho: egyelőre a szurkolók nem szeretnek, csak elfogadnak

Németh DánielNémeth Dániel
2019/12/01 18:15
José Mourinho három győzelemmel kezdett a Tottenham kispadján, melynek köszönhetően az észak-londoni csapat máris közelebb került a BL-helyekhez. Azzal a portugál is tisztában van, hogy egyelőre a szurkolók fenntartásokkal kezelik a személyét, de megfogadta: mindent megtesz annak érdekében, hogy maga mögé állítsa a rajongókat.

Valószínűleg ehhez hasonló startról álmodozott Mourinho és a Spurs ügyvezető igazgatója, Daniel Levy a szerződés aláírásának pillanatában. Harry Kane-ék a bajnokságban előbb a West Ham, majd a Bournemouth ellen győztek 3-2-re (valójában egyik sem volt igazán szoros mérkőzés), a kettő között pedig a BL-ben sikerült 0-2-ről fordítani az Olimpiakosz ellen (4-2). Mourinho érkezése óta a Tottenham a 14. helyről az ötödikre ugrott fel, a BL-indulást jelentő negyedik hely pedig hat pontra van.

"A rajongók a klubot szeretik. Azt nem állítom, hogy engem is szeretnek, de elfogadnak egy olyan profi szakemberként, aki mindent megtesz a klubjuk érdekében. Azoknak az embereknek több okuk van kedvelni engem, akik a munkámat is szeretik, de a rajongók a csapat mögött állnak" - nyilatkozta a BBC Sportnak a portugál szakember. "Azt is látják rajtunk, hogy keményen dolgozunk azért, hogy közelebb kerüljünk a keret tehetségéhez méltó pozíciókhoz a bajnokságban."

000_1MP53A.jpg Fotó: Europress/AFP

Dele Alli az előző három mérkőzésen pár évvel korábbi önmagát idézte, fantasztikusan futballozott. Már a West Ham ellen is nagyon veszélyes volt (adott egy zseniális gólpasszt), az Olimpiakosz ellen gólt szerzett, a Bournemouth legyőzéséből pedig duplával vette ki a részét. "Olyan poszton játszik, ahol boldog és kényelmesen érzi magát, megadjuk neki azt a kreatív szabadságot, ami mindig is jellemezte. Úgy gondolom, hogy amióta itt vagyok, három egészen kiváló mérkőzést játszott" - kommentálta Mourinho.

Arra valószínűleg kevesen számítottak, hogy Mourinho alatt ennyire gólgazdag meccsekkel kezd a Spurs, főleg a kapott gólok száma szokatlan a portugál pályafutásában. Három mérkőzés alatt összesen hat gólt kapott a Tottenham, ezt viszont az ellenfél kapujánál bőséggel sikerült kompenzálni, minden mérkőzésükön minimum három gólt szereztek. Egy gyengébb időszakot követően úgy tűnik, Kane is újra formába lendül, a BL-ben az ő duplája is kellett a kétgólos hátrány ledolgozásához.

"Úgy gondolom, a Bournemouth ellen a harmadik gól előtt játszottunk legjobban, ami után közel voltunk a negyedikhez is" - jelentette ki Mourinho. Ezt követően szépítettek, ami megváltoztatta a találkozó képét. Azt láttam, hogy az intenzív játék felőrölte a játékosok energiáját, mégis megvolt az esélyünk a negyedik találathoz, viszont egy Premier League-mérkőzés bármikor megfordulhat. Hosszú időn keresztül jól játszottunk, de voltak ijesztő pillanatok is. Valószínűnek tartom, hogy a szurkolók élvezték, elvégre négy napon belül hét gólt szereztünk."

via Goal.com

Hozzászólások