Premier League - Mindenki azt mondja, hogy kiváló dán középpályása tarthatja életben a Spurs PL-dobogós álmait
Mindenki azt mondja, hogy kiváló dán középpályása tarthatja életben a Spurs PL-dobogós álmait
Fotó: Europress/AFP

Mindenki azt mondja, hogy kiváló dán középpályása tarthatja életben a Spurs PL-dobogós álmait

Takács MártonTakács Márton
2019/08/16 13:44
Paul Merson, az Arsenal korábbi válogatott támadója, a Sky Sports jelenlegi szakértője úgy véli, Christian Eriksen a kulcs ahhoz, hogy a Tottenham idén is a Premier League első négy csapata között végezzen, és szerinte a Spurs-nek mindent meg kell tennie, hogy dán középpályását a klubnál tartsa.

Egy évvel a szerződése lejárta előtt Eriksen kinyilvánította szándékát, hogy nyáron új kihívásokat keresve távozna a Tottenham Hotspurtől, londoni egyesülete pedig a hírek szerint tárgyalt is róla a Real Madridddal, és a Manchester United is érdeklődött iránta az angol átigazolási piac lezárulta előtt. 

Mi lesz a Spurs pazar dán karmesterével? A Real és a Juve is vinné | Hosszabbítás

Christian Eriksen kételyek között maradt. Miközben kinyilvánította szándékát, hogy nyáron új kihívásokat keresve távozna a Tottenham Hotspurtől, Paul Pogba is elhagyná a Manchester Unitedet. A hírek szerint a Real Madrid és a Juventus is érdeklődik mindkét klasszis labdarúgó iránt. De a Real vonakodik, hogy 70 millió fontnál többet fizessen Eriksenért, ha lemaradnának Pogbáról.


A Premier League egyik legjobb középpályása a múlt szombaton is igazolta klasszisát, amikor a Mauricio Pochettino együttese 3-1-re legyőzte az Aston Villát. Eriksen a 64. percben csereként szállt be a meccsbe, és három kulcspasszal is jelentkezett, amelyet az új szerzemény, Tanguy Ndombele góljával és a csapatkapitány, Harry Kane duplájával hozott végül a Spurs. 

A londoni klub nincs könnyű helyzetben. Eriksenért még szeptember 2-ig rengeteg pénzt kaphatnának, ha eladnák külföldre, ugyanakkor Kane mellett a másik klasszisuk hiányát nehezen bírnák el, ha továbbra is nagy célokért akarnak küzdeni. 

Az agy távozna személyében a csapattól, aki olyan szerepet tölt be a Spursnél, mint amilyet David Silva a Manchester Citynél, és olyan kulcsember a középpályán, mint Paul Pogba a Manchester Unitednél.

A szakértő Paul Merson szerint a Spurs Bajnokok Ligájában való esélyei is alaposan megcsappannának, amennyiben a dán elhagyná a Tottenhamet a következő két és fél héten belül.

Eriksen_Spurs.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ha tényleg távozna az európai átigazolási szezon vége előtt, meglepődnék, ha a Spurs bekerülne a PL első négy csapata közé. Láttam őket az Aston Villa ellen, Eriksen nélkül elfogytak az ötleteik. Nem tudtak mit kezdeni nélküle a riválissal. Harry Kane sem kapott addig jó labdákat, amíg ő pályára nem lépett, a Villa kontrollálta a dolgokat. Amint Eriksen beállt, a hátralévő 25 percben minden megváltozott a pályán. Nagyszerűen indított, remekül egy az egyezett, és felismerte, mikor és miből lehet helyzet. Furcsa volt, hogy nem lett tagja a kezdőcsapatnak. Úgy gondolom, hogy maradni fog a Spursnél. De a télen rendezni kell a szerződését, különben a jövő nyáron ingyen fog távozni."

A Sky Sports egy másik szakértője, a Liverpool és a Tottenham egykori középpályása, Jamie Redknapp is el van ragadtatva Eriksen játékától. 

"Az olyan futballisták, mint Eriksen, kevesen vannak. Ő is olyan valaki, aki úgy bánik a labdával, úgy passzol, hogy azzal megváltoztatja a játék ütemét. Lenyűgözött, ahogy csereként beállva futballozott. Nagyon remélem, hogy Christian Eriksen nem hagyja el a Premier League-t és a Tottenhamet sem. Moussa Sissoko és Harry Winks is remek középpályás, ahogy Tanguy Ndombele is, de ki az, aki olyan speciális passzokra képes, mint David Silva vagy Bernardo Silva? Eriksen jelenti a különbséget a csapatban, a klubjának meg kell találnia a módját, hogy megtartsa őt. 

via Sky Sports


Hozzászólások